Ddy İşçilerinin Yaş Ortalaması 55?i Geçti - Son Dakika
Güncel

Ddy İşçilerinin Yaş Ortalaması 55?i Geçti

Ddy İşçilerinin Yaş Ortalaması 55?i Geçti

Demiryol-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yakup Aslan, Devlet Demir Yolları (DDY) işyerlerine 30 yıldır yeni işçi alınmadığını ve mevcut işçilerin iş yükünün arttığını belirterek, "İşyerlerimizde çalışanların yaş ortalaması, 55'in üzerindedir.

21.12.2015 16:48

Demiryol-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yakup Aslan, Devlet Demir Yolları (DDY) işyerlerine 30 yıldır yeni işçi alınmadığını ve mevcut işçilerin iş yükünün arttığını belirterek, "İşyerlerimizde çalışanların yaş ortalaması, 55'in üzerindedir. İşyerlerimizin işçi açığı bir ay içerisinde tamamlanmadığı takdirde, 22 Ocak 2016 tarihinden itibaren işi durduracağız" dedi.

Şube Başkanı Aslan, Kayseri Garı önünde yaptığı açıklamada, yeni işçi alımı yapılmadığı için, DDY işyerlerinde son yıllarda işçilerin üzerindeki iş yükünün oldukça arttığını bildirdi. Aslan, "İşyerlerimize yaklaşık 30 yıldır işçi alınmamış, emekli olan işçilerimizin yerleri doldurulmamıştır. Bu nedenle her geçen gün mevcut çalışan işçi arkadaşlarımızın iş yükü her geçen gün artmıştır. İşyerlerindeki çalışanların yaş ortalaması 55'in üzerindedir. TCDD yetkilileri, Ulaştırma Bakanı ve ey devlet, işyerlerimizin işçi açığı 1 ay içerisinde tamamlanmadığı takdirde, 22 Ocak 2016 tarihinden itibaren işyerlerimizde işi durduracağız. Yani işimize geleceğiz ama çalışmayacağız" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan üst geçitlerin, Demiryol-İş Sendikası ve tren garı önünden geçtiğini ve binaların görünümünü engellediğini bildiren Aslan, "Ben bu üst geçitlere 'Yüzyılın Ucubesi' diyorum. Bu üst geçitlerin sağında ve solunda oturanlar, bu ucube projeyi bizlere dayatanlara balkonlardan lanet yağdırıyorlar. Benim sendikamın önüne, arsama, kapı girişine üst geçit yapmaya çalışıyorlar. Ben görevimi ve tepkimi göstermek için elimden geleni yapacağım. Yasal süre içinde de Büyükşehir Belediyesi'ni mahkemeye vereceğim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ddy İşçilerinin Yaş Ortalaması 55?i Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement