"Demokrasinin Neresindeyiz" - Son Dakika
Güncel

"Demokrasinin Neresindeyiz"

"Demokrasinin Neresindeyiz"

GAÜN'de "Demokrasinin Neresindeyiz" adlı konferans düzenlendi

19.10.2012 14:50

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdüren Atatürkçü Düşünce Topluluğuna üye öğrenciler tarafından, Üniversitemiz Fen – Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda, Gazeteci - Yazar Mustafa Mutlu'nun konuşmacı olarak katıldığı "Demokrasinin Neresindeyiz" adlı konferans düzenlendi.

Konuşmasında demokrasinin 'olmazsa olmaz' unsurlarına dikkat çeken Mutlu, "Cumhuriyet kurulduktan sonra tek partili sistem yaşadık. Daha sonra 50'li yıllarda çok partili sisteme geçtik. Türkiye'nin demokrasi hayatı kimi çevrelere göre 1950'lerde çok partili sisteme geçmemizle eş tutulur. 1950'li yıllarda Türkiye gerçek anlamda demokrasiye geçti. Bundan sonra da, özellikle son on yılda demokrasi adına birçok çalışma yapıldı" şeklinde konuştu.

Ahmet Taner Kışlalı'nın Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli sosyologlardan birisi olduğunu belirten Mutlu, dünya çapında bilinen bir bilim adamı olduğunu söyledi.

Mutlu, "Özgür ve eşit oy, siyasi partilere eşit koşullar, bağımsız yargı, sivil toplum örgütleri, güçlü ekonomi, özgür medya demokrasinin olması gereken unsurlarıdır. Özgürce oy kullanmak sadece bir kabine girip, herhangi bir sembolü işaretlemek ise ve sonra onu oy sandığına atmaksa eğer siz özgürce oy kullanmaktan bunu anlıyorsanız özgürce oy kullanıyoruz ama demokrasilerde bu böyle anlaşılmıyor. Aslında bunun yerel yönetimlere, meclise yansıması da özgür olmalı" diye konuştu.

Konferansın açılışında konuşan GAÜN Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, topluluğun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Topluluk olarak her yıl düzenlediğimiz açılış konferansımıza bizi kırmayarak gelen Mustafa Mutlu'ya teşekkür ediyorum. Her yıl Atatürkçülük, milli değerlerimiz, ülkemizin genel sorunlarıyla ilgili yaklaşık 90 etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'a teşekkür ediyoruz" ifadesinde bulundu.

Atatürkçü düşüncenin güçlü bir demokrasi anlayışının oluşması için çalıştığını belirten GAÜN Atatürkçü Düşünce Topluluğu Öğrenci Başkanı Arif Yıldız, "Atatürkçü düşünce, tarihsel maddeciliğe karşı; ulus tavrını, halkçı bir modeli, ekonomide kendine özgü gelişmiş sistemi ile az gelişmiş coğrafyada nasıl başarılı bir demokratik rejimin kurulabileceğini ispatlamıştır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Demokrasinin Neresindeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement