Demokratikleşme Paketi - Son Dakika
Güncel

Demokratikleşme Paketi

Demokratikleşme Paketi

Özgür Der Genel Başkanı Kaya: "(Kamu kurumlarında başörtü yasağının kaldırılması) Bunun ortadan kaldırılması önemli bir gelişme. Bundan dolayı elbette seviniyoruz. Bir hakkın yerine getirilmesi olarak görüyoruz" "(İlkokulda öğrenci andının kalkması) Ant meselesi uzun zamandır bizi rahatsız eden bir konuydu. Kaldırılmış olması önemli bir adım. Çok can sıkıcı bir olaydı"

30.09.2013 13:22

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, kamu kurumlarında başörtü yasağının kaldırılmasıyla ilgili, "Bunun ortadan kaldırılması önemli bir gelişme. Bundan dolayı elbette seviniyoruz. Bir hakkın yerine getirilmesi olarak görüyoruz" dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'nde, kamu kurumlarında başörtü yasağının kaldırılmasının öngörüldüğünü ifade ederek, bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bunun uzun süredir yapılmasını bekledikleri bir değişiklik olduğunu dile getiren Kaya,  şunları kaydetti:

"Çok uzun zamandır, çok büyük miktarda insan bundan mağdur oldu. Bunun ortadan kaldırılması önemli bir gelişme. Bundan dolayı elbette seviniyoruz. Bir hakkın yerine getirilmesi olarak görüyoruz. Bununla ilgili üniformalarla alakalı sınırlamayı doğru bulmuyoruz. Bu konuda da adım atılabilir. Kısa sürede bunun gerçekleşebileceği ümidimi koruyorum. Başörtüsü üniformaya engel değil. İngiltere'de polisler başörtüsü kullanabiliyor."

Kaya, ilkokulda öğrenci andının kaldırılması uygulamasını da memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Ant meselesi uzun zamandır bizi rahatsız eden bir konuydu. Kaldırılmış olması önemli bir adım. Çok can sıkıcı bir olaydı. Çocuklarımızı ve çocuklarımız üzerinden toplumu öğüten bir mekanizmaydı. Bunun kaldırılmasıyla ilgili uzun zamandır talebimiz vardı. Kaldırılmış olmasını da memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratikleşme Paketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement