Dev Proje Rize'nin 50 Yıllık Su İhtiyacını Giderecek - Son Dakika
Güncel

Dev Proje Rize'nin 50 Yıllık Su İhtiyacını Giderecek

Dev Proje Rize\'nin 50 Yıllık Su İhtiyacını Giderecek

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Avrupa Birliği hibesi ile yapılacak 240 milyon TL'lik dev projenin tanıtımını yaptı.

06.12.2013 15:39  Güncelleme: 15:40

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Avrupa Birliği hibesi ile yapılacak 240 milyon TL'lik dev projenin tanıtımını yaptı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı bugün düzenlediği basın toplantısında 240 milyon TL maliyetindeki 'Rize Entegre Su Projesi'nin tanıtımını yaptı. Bakırcı, proje maliyetinin yüzde 85'inin Avrupa Birliği hibe fonlarından, yüzde 9'unun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yüzde 6'sının ise Rize Belediyesi kaynaklarından karşılanacağını belirtti. Bakırcı, 30 Kasım 2013 tarihinde projenin master çalışmalarına başlanıldığını projenin 60 ayda hayata geçirilmesinin planlandığını söyledi.

Başkan Bakırcı yaptığı açıklamada, "İçme suyu şebekeleri üzerinde mini HES'ler projelendiriyoruz. Bir tanesini hayata geçirdik. Enerji üretmeye başladık. Planladığımız diğer HES'leri de hayata geçirdiğimizde ortalama 5.5 milyon TL'lik bir gelir elde edeceğiz. Bu bizim yıllık İller Bankası gelirimizin 3/1'i" dedi.

Proje kapsamında Çağrankaya ve Posut Yaylaları'nda bulunan derelerden su alınarak yaklaşık 250 kilo metre boru döşenerek Rize'ye Andon kaynağının dışında yeni bir su kaynağı getirilecek. Ayrıca şehir içerisindeki 6 derenin üzeri açılarak oluşturulacak kanallara temiz su verilecek. 5 yeni su deposu inşa edilecek, 2 yeni derin deşarj sistemi kurulacak, yağmursuyu temizleme sistemleri oluşturulacak. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dev Proje Rize'nin 50 Yıllık Su İhtiyacını Giderecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement