Develere havut giydirildi - Son Dakika
Güncel

Develere havut giydirildi

Develere havut giydirildi

Kumluca ilçesinde güreş yapacak develer için havut (Deve semeri) giydirme töreni yapıldı.

30.11.2013 15:30

Kumluca ilçesinde güreş yapacak develer için havut (Deve semeri) giydirme töreni yapıldı.

Kumluca Deveciler Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından organize edilen törende, Kumluca, Demre ve Ulupınar'dan yaklaşık 50 deveye havutları giydirildi. Yapılan duanın ardından, davul zurna eşliğinde develere güreşlere alıştırma antrenmanı yaptırıldı.

Etkinlikte bazı develer ağız bağlarının çözülmesi nedeniyle görevlilere zor anlar yaşattı. Bazı küçük develer de rakiplerinden kaçarak vatandaşların arasına girdi. Bu sırada deve sahipleri, develerini yakalamak için uzun uğraş verdi.

Salur köyünden Muharrem Girgin'in bir yaşındaki "Sarı" isimli devesi, sahada kendisine uygun rakip olmayınca, sahibi Muharrem Girgin ile güreş yaptı. Küçük deve ve sahibinin güreşi, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, yaptığı açıklamada, dernek tarafından her yıl geleneksel olarak düzenledikleri havut giydirme törenini bu yıl da gerçekleştirdiklerini söyledi. Develerin havutlanması işinin bölgede deve güreşi sezonunun başladığı anlamına geldiğini ifade eden Karakuş, "İnşallah güzel bir deve güreşi sezonu geçiririz. Etkinliğimize katkı sağlayan herkese, devecilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği havut giydirme törenine gelen vatandaşlara Kumluca Belediyesi tarafından aşure dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Develere havut giydirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement