Dha Dış Haber - Avrupa?daki Haydarlılar Münih'te Buluştu - Son Dakika
Güncel

Dha Dış Haber - Avrupa?daki Haydarlılar Münih'te Buluştu

Dha Dış Haber - Avrupa?daki Haydarlılar Münih\'te Buluştu

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Haydarlı kasabasından göç ederek Avrupa'nın değişik ülkelerine yerleşen Haydarlılar, Almanya'nın Münih kentinde buluştu.

06.04.2015 07:22

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Haydarlı kasabasından göç ederek Avrupa'nın değişik ülkelerine yerleşen Haydarlılar, Almanya'nın Münih kentinde buluştu.

Münih Haydarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 'Avrupalı Haydarlılar Gecesi'ne, Haydarlı Belediye Başkanı Kadir Öcel de katıldı. Dernek Başkanı Kul Muhammed Derin yaptığı açılış konuşmasında, hemşerilerinden kasabalarındaki Devlet Hastanesi'ne yapacakları yardım kampanyası için destek istedi. Derin, kasabaya Almanya'dan bir kanal temizleme aracı hediye edecekleri müjdesini de verdi.

BELEDİYE BAŞKANI GECE İÇİN ÖZEL OLARAK GELDİ

Haydarlı Belediye Başkanı Kadir Öcel, Avrupalı hemşerilerinin düzenlediği gece için özel olarak geldiği Münih'te yurt dışında yaşayan tüm Haydarlıların dayanışma içerisinde olmalarını diledi. Kasabaya desteklerin esirgenmemesini dileyen Öcel, gecede dernek yöneticilerine kasabalarına katkılarından dolayı şükran plaketi ve değişik hediyeler verdi.

YÖRESEL MÜZİKLE EĞLENDİLER

Geceye katılan konuklar yöresel müzik eşliğinde bol bol dans ettiler. Gecenin sürprizi ise derneğin miniklerinden oluşan halk dansları grubunun gösterisi oldu. Minikler hünerlerini sergilerken, çocuklarıyla gurur duyan anne babaları cep telefonlarıyla her anı kaydetmeye çalıştılar.

Avrupa'da yaklaşık üç bin Haydarlılı yaşıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış Haber - Avrupa?daki Haydarlılar Münih'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement