Dolu Erzurum'da Ekili Arazileri Vurdu - Son Dakika
Güncel

Dolu Erzurum'da Ekili Arazileri Vurdu

Dolu Erzurum\'da Ekili Arazileri Vurdu

Erzurum'da etkili olan sağanak yağış ve dolu tarım arazilerini de vurdu.

05.07.2012 10:06

Erzurum'da etkili olan sağanak yağış ve dolu tarım arazilerini de vurdu.

Oltu ilçesine bağlı Güllüce köyünde etkili olan sağanak yağmur doluya dönüştü. Köydeki ekili ve dikili arazileri tamamen tahrip eden dolu, köylüler tarafından bir afet olarak değerlendirilirken, böyle bir afeti daha önce yaşamadıklarını dile getirdiler. Köy sakinlerinden Arzuman Aksu, bahardan beri bin bir emekle diktiği domates, fasulye, soğan ve mısırların dolu nedeniyle yok olmasının üzüntüsünü yaşadı.

Emeğinin boşa gittiğini ifade eden Davut Doğan ise 200 lira harcayarak kendi çabasıyla yapmış olduğu seranın doluya kurban gittiğini söyledi. Köyde bir tek meyve ve sebze kalmadığını belirten Doğan, "Bu yaz artık köyde kimse sebze ve meyve yiyemeyecek" dedi.

Bu arada 63 yaşındaki Ömer Alkan bugüne kadar böyle bir afet yaşamadığını dile getirerek, bir daha yaşanmaması için dua etti.

Köylülerin bütün emeklerinin boşa gittiğini söyleyen köy sakinlerinden Nazım Elibol ise böyle bir hasar ve afetle ilk kez karşılaştıklarını belirterek, "Allah kimseye vermesin" dedi.

Öte yandan, köydeki çocuklar ise her ortamda çocukluklarını yaşarken, yaz ayında kar topu oynamanın keyfini çıkardılar. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dolu Erzurum'da Ekili Arazileri Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement