Domuzlar Mısır Tarlalarına Zarar Veriyor - Son Dakika
Güncel

Domuzlar Mısır Tarlalarına Zarar Veriyor

Domuzlar Mısır Tarlalarına Zarar Veriyor

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Yeşilçay köyü sakinlerinden Ali Hikmet Bozkurt, domuzların, mısır tarlalarında ürün kaybına neden olduğunu dile getirdi.

08.09.2017 10:05

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yeşilçay köyü sakinlerinden Ali Hikmet Bozkurt, domuzların, mısır tarlalarında ürün kaybına neden olduğunu dile getirdi.

Domuzun çok hızlı üreyen bir hayvan türü olduğunu ve bir çift domuzun kısa sürede bir sürü haline geldiğini belirten Ali Hikmet Bozkurt son günlerde tüm çiftçi arkadaşlarının en büyük sıkıntısının domuzlar olduğunu belirtti. Domuzla en etkili mücadelenin sürek avı olduğunu ve bunun da Tarım, Gıda Havancılık, Orman ve Su Bakanlıklarına bağlı birimlerden alınan izinlerle gerçekleştirildiğini belirten Bozkurt konuyla ilgili yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Bozkurt, "Yeşilçay köyünde durduğum eve 50 metre mesafedeki 4 dönüm mısır ve ayçiçek ekili tarlamın neredeyse yarısı bir gecede domuzlar tarafından büyük zarara uğratıldı. Yine köyümün alt tarafında bulunan 2 dönümlük mısır tarlama zarar vermelerini kendim son anda fark edip teneke çalarak önledim. Tarlamı korumak için her gece nöbet tutmak zorunda kalıyorum. Bu yıl iyi yağmur yağdığı için mahsulümüz bol, ancak domuzlar rahat bırakmıyor" diye konuştu. (YD - EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Domuzlar Mısır Tarlalarına Zarar Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement