DÜ öğrencileri iklim değişikliğine dikkat çekmek için 'Green Food-Green Plate' çalışması yaptı - Son Dakika
Güncel

DÜ öğrencileri iklim değişikliğine dikkat çekmek için 'Green Food-Green Plate' çalışması yaptı

DÜ öğrencileri iklim değişikliğine dikkat çekmek için \'Green Food-Green Plate\' çalışması yaptı

Düzce Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, mutfak uygulamaları dersinde 'Green Food-Green Plate' çalışmasıyla iklim değişikliğine dikkat çekti. Sürdürülebilirlik ve atıksız uygulama hedeflenerek, sürdürülebilir tabaklar kullanıldı.

02.12.2023 13:37  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 'Alakart Mutfak' dersinde, Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği konularında farkındalık oluşturmak için "Green Food-Green Plate" uygulaması gerçekleştirdi.

Dersin sorumlusu Öğretim Görevlisi Vedat Kayış, "Daha Yaşanabilir Bir Dünya Mümkün" felsefesiyle, atıksız ve çevreye en az zararla uygulama yapmanın öncelikli hedefler arasında olduğunu belirterek, bu dahilde Bonna Sürdürülebilir tabaklarla uygulama sunumları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ürün kullanımı, ambalaj ve etiket uygulamalarında olduğu gibi mutfak uygulamalarında ve pişirme aşamalarında da sürdürülebilirliğin olabileceğine dikkat çeken Vedat Kayış, bu uygulamanın sürdürülebilirliğe ve iklim değişikliğine karşı farkındalık oluşturmada önemli bir adım olduğunu vurguladı. - DÜZCE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DÜ öğrencileri iklim değişikliğine dikkat çekmek için 'Green Food-Green Plate' çalışması yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement