Dünya Sağlık Örgütü ile Manas Akademi El Ele - Son Dakika
Güncel

Dünya Sağlık Örgütü ile Manas Akademi El Ele

Dünya Sağlık Örgütü ile Manas Akademi El Ele

Dünya Sağlık Örgütünün kuruluş yıldönümü kutlamaları Manas Akademi sponsorluğunda Anemon otelde yapıldı.

10.04.2012 12:41

Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Sağlık Örgütünün kuruluş yıldönümü kutlamaları Manas Akademi sponsorluğunda Anemon otelde yapıldı. Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zekai Tunca ile Halk Müziği Sanatçısı Meltem Türün'nün sahne aldığı kutlama programına milletvekili Öznur Çalık ve İl'deki birçok yönetici katıldı.

Engelli yakını Emine İNCE, bir vefa örneği olarak bütün anneler adına ödüllendirildi. Duygulu anların yaşandığı programda konuşma yapan Öznur ÇALIK böyle bir etkinliğin yapılmasının önemini vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt ise ilimizde bulunan engelli vatandaşlar ile ilgili bilgi vererek bu alanda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Dünya Sağlık Örgütünün kuruluş yıl dönümüyle ilgili Manas ailesi Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Öztürk ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti, "Küçük dünyamızda, hızla artan sosyal sorunların odağında, aldandığımız en ciddi konunun sağlık olduğunu görmekteyiz. İnsanların sağlık imkanlarından yeterince faydalanmamaları, tedavisi mümkün olmayan birçok hastalıkların üremesine sebep olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumun getirdiği psikolojik ortamda, insani hislerin ve reflekslerin öldüğünü üzülerek ifade edebiliriz. Bugün, sağlık dışı koşullarda Yaşayan insanlarımızın, insanlık için tehlike unsuru olarak görülmesi karşısında, neler yapılabilir sorusuna cevap aramamız gereken gündür. Sorunun çözümünün tek başına bir kurumun üstesinden gelebileceği nitelikte olmadığı aşikârdır. Bu bağlamda, Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Sağlık Örgütü'nün kurulması son derece anlamlıdır. Bundan sonrada ortak projeler üzerinde çalışacağız" dedi.

Ülkemizde de değişen yüzüyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çalışmaları takdir edilecek durumda olduğunu da vurgulayan Öztürk, "Yeni projelerle sağlıklı nesillerin yetişmesi için çok daha etkili politikalar ve çözüm yolları üretmesini Sağlık Bakanlığımız ve ilgili kurumlardan beklemekteyiz. Bugün, büyük bir çoğumuzun muzdarip olduğu her bir ferdin ayrı ayrı yüreğinde hissetmesi gereken bir durumdan bahsetmeden geçemeyeceğiz. Dünya genelinde sayıları küçümsenemeyecek kadar çok olan ve ilimizde de 3 bin 500 kadar aileyi direkt ilgilendiren bu durum karşısında, onların kaderlerine terk edilmeyip, bize, birer emanet olduğu hissini duymamız gerekiyor. Böyle anlamlı bir günde bu konuya dikkat çekmek istedik. Böylesi bir derdi yüreğinde hisseden vefa abidesi annelerimize minnet ve şükran borçlu olduğumuzu içtenlikle söyleyebiliriz" dedi.

Öztürk, "Bakarken göremeyen, dinlerken sezemeyen, yürürken gidemeyen, özürlülere mukabil, gözleri kapalı ama görebilen, hayalleriyle her şeye uzanabilen, gönül zenginlerine bir buket musikiyle birlikte, ötelere uzanan yüreğimizi sunuyoruz. Bu anlamda, mesuliyetimizin bilincinde tüm gönül dostlarımızla, akademisyenlerimizle, sanatkarlarımızla, insanlığa armağan edeceğimiz yeni bir dünya kurmak istedik. Dünyada felsefesi olan tek proje olma özelliğini taşıyan, karakter çekap üniteleri bulunan kültür ve sanat bandıyla çevrili Akademi Kentini hep birlikte Malatya'ya kuruyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Sağlık Örgütü ile Manas Akademi El Ele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement