Eğitim İş: MEB'in Teog Sınavına İtiraz Eden Öğrencilerden Para İstemesi Kabul Edilemez - Son Dakika
Güncel

Eğitim İş: MEB'in Teog Sınavına İtiraz Eden Öğrencilerden Para İstemesi Kabul Edilemez

Eğitim İş: MEB\'in Teog Sınavına İtiraz Eden Öğrencilerden Para İstemesi Kabul Edilemez

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, SBS'nin mağduriyetlerinin henüz giderilmeden, şimdi de TEOG sınavı ile ilgili skandalların bir bir gelmeye başladığına dikkat çekerek, "TEOG sınav sonuçlarının açıklamasından bazı öğrencilerimiz hiç beklemedikleri puanlarla karşılaşmışlardır.

21.01.2014 17:04

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, SBS'nin mağduriyetlerinin henüz giderilmeden, şimdi de TEOG sınavı ile ilgili skandalların bir bir gelmeye başladığına dikkat çekerek, "TEOG sınav sonuçlarının açıklamasından bazı öğrencilerimiz hiç beklemedikleri puanlarla karşılaşmışlardır. Duruma itiraz edecek öğrencilerden Bakanlığın 10 TL talep etmesi kabul edilebilir değildir. Bunun amacı "sessiz kalın, sonucu kabul edin' demektir" dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, MEB'in her geçen gün yeni bir skandala imza attığını vurgulayarak, "Daha birkaç gün öncesinde 2013 SBS skandalı ile çalkalanan Bakanlık burada etkilenecek öğrencilerin varlığını kabul ettiği halde mağdur olanların hakkını teslim etmek yerine "itiraz etmek' gibi yollara sığınmıştır. Tek bir çocuğun bile mağdur edilemeyecek kadar önemli olduğunu söylemesi gerekenler, az sayıda öğrencinin bundan etkilenebileceğini, bunun da önemli olmadığını, 40-45 öğrenciyi gözden çıkarabileceklerini pişkinlikle ifade edebilmişlerdir" ifadelerine yer verdi.

-"SBS MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMEDEN TEOG SINAVI SKANDALI GELDİ"-

SBS'nin mağduriyetleri henüz giderilmeden, şimdi de TEOG sınavı ile ilgili skandalların bir bir gelmeye başladığını belirten Koncuk, şunları kaydetti:

"Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan gayrimüslim öğrencilerimiz e-okula baktıklarında bu sınava girmedikleri şeklinde değerlendirilmişlerdir. Yani bu öğrenciler sınava girmeyen öğrenci muamelesine tabi tutularak puan kaybına uğramışlardır. Aslında yapılması gereken tüm öğrenciler için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini zorunlu olmaktan çıkarmak ve bu dersi notla değerlendirmemektir. Bu da yetmemiş, sonuçların açıklamasından sonra veliler ve üyelerimizden gelen bilgilere göre bazı öğrencilerimiz hiç beklemedikleri puanlarla karşılaşmışlardır. Duruma itiraz edecek öğrencilerden Bakanlığın 10 TL talep etmesi kabul edilebilir değildir. Bunun amacı "sessiz kalın, sonucu kabul edin' demektir. Bir öğrenci iki gün içerisinde 6 merkezi sınava alınırsa bu öğrencinin hata yapması belki de kitapçık türünü işaretlemeyi unutması mümkündür."

-"EKSİK SORU ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRME YAPILMASI HAKSIZ BİR UYGULAMA"-

Koncuk açıklamasında, sınavda çok sayıda şaibeli soru varken sadece 5 sorunun iptal edilmiş olmasının sınavın güvenirliğine gölge düşürdüğüne de dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Öğretmenlerden en geç iki hafta içinde sınav sonuçlarını açıklamalarını isteyen Bakanlık, 2 ayda açıklayabildiği sınav sonuçlarını da reklam bahanesiyle gizlemeye çalışmaktadır. Üzerinden geçen süreye rağmen açıklanmayan sonuçlarla ilgili;

-Derslere göre ortalamalar nedir?

-Sınıf bazında her hangi bir dersten toplu başarı ya da başarısızlıklar var mıdır?

-Her bir ders için sıfır çeken öğrenci sayıları nedir?

Bu ve benzeri sonuçların kamuoyuna açıklanması gerekmektedir. Bakanlığın iptal ettiği soruları öğrencinin lehine değerlendirmesi gerekirken, eksik soru üzerinden değerlendirme yapması da haksız bir uygulamadır. Bugün ezberci, eleyici, seçkinci, sınav odaklı değil, bilimsel düşünmeye ve üretmeye dayalı bir eğitim sisteminin gerekliliği kaçınılmaz hale gelmiş, sınav skandallarıyla oluşan güvensizlik ortamı öğrenciler, veliler ve kamuoyunda şüphe yaratmıştır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Eğitim İş: MEB'in Teog Sınavına İtiraz Eden Öğrencilerden Para İstemesi Kabul Edilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • SAFİYE KAYA: sayın vei demir kızımın 6 derside eksik puan gelmiştir. inkılap full iken 65 ingilizce ve fen dersleri 90 gelmesi gerekirken 35 matematik 75 gelmesi gerekirken 55 geldi. çocuğum ağlamaktan bayıldı acil servise kaldırdık intihar etmesinden korkuyoruz. mağduriyetini acilen giderilmesini istiyorum itiraz dilekçemizide verdik 150 puan kaybı var kızımın lütfen yardımcı olun netice alamazsam bir üst mahkemeye gitmeye kesinlikle kararlıyım hakkınıN uçup gitmesini istemiyorum teşekkürler 16 0 Yanıtla
  • irem arslan: miilli eğitimin yapacağı sınav bu kadar olur ben sınavdayken milletin elinde telefonlar nerde adalet yani biz gecemizi gündüzimüze katarak çalıştık böyle bir sınav olacağını bilsem o kadar emek vermezdim hakkımız bu mu olacaktı biz bunları mı hak ettik bu vebali nasıl vereceksi sen öğretmenlere güvenmiyorsun da daha iyi mi oldu geleceğimizi çaldınNABİ AVCI 1 0 Yanıtla

Advertisement