Eğitimci-Yazar Sadık Gültekin'den Öğrencilere Konferans - Son Dakika
Güncel

Eğitimci-Yazar Sadık Gültekin'den Öğrencilere Konferans

Eğitimci-Yazar Sadık Gültekin\'den Öğrencilere Konferans

Üniversiteye hazırlık konusunda yapmış olduğu çalışmalarla dikkat çeken eğitimci-yazar Sadık Gültekin, İhlas Karma Anadolu Lisesi öğrencilerine bir konferans verdi.

30.03.2013 11:16

Üniversiteye hazırlık konusunda yapmış olduğu çalışmalarla dikkat çeken eğitimci-yazar Sadık Gültekin, İhlas Karma Anadolu Lisesi öğrencilerine bir konferans verdi.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan YGS sonrası öğrencilerle buluşan Sadık Gültekin, son sınıf öğrencilerine artık hedefin LYS olduğunu söyledi. Birçok öğrencinin YGS'de başarısız olduğunu düşünerek anlamsız bir karamsarlığa kapıldığını belirten Gültekin, "YGS artık bitti. Kötü geçmişse yıkılmanın, üzülmenin anlamı yok. Önümüzde bir LYS var onun için hazırlanmalısınız. YGS iyi geçti diye de rahatlamayın, kaybedecek bir dakikanız bile yok" diye konuştu.

İnsanın hayat içinde birçok sınavdan geçtiğine değinen Gültekin, başarısız olunsa bile ayağa kalkmanın önemli olduğunu vurguladı. Sunumunda, doğuştan kolları ve bacakları olmayan ünlü bir yaşam gurusu Avustralyalı Nick Vujicic'in videosundan kesitler de veren Gültekin, "Eğer bir sınavdan bahsediyorsanız işte size sınav. Sadece bir üniversite sınavına takılmayın. Bu adamın her günü bir sınav" dedi.

10 ve 11. sınıflara da seslenen Gültekin, zamanı ertelemeden çalışmalarına ve hazırlıklarına başlamaları gerektiğinin altını çizdi. "Seneye yaparım, iki sene sonra başlarım demek sizi başarıya götürmez" diyen Gültekin, onların da vakit kaybetmemelerini ifade etti.

Puan türlerine göre öğrenci kontenjanlarına değinen Gültekin, aslında çok fazla kontenjan olmadığını öğrencilere gösterdi. Bu okullara girmek için önlerinde birçok rakipleri olduğunu, onları geçmek için de herkesten fazla çalışmalarını isteyen Gültekin, "Eğer biri 10 saat çalışıyorsa, sen 11 saat çalışacaksın. Anlayamadıysan tekrar tekrar soracaksın. Öğrenmeme hakkın yok" şeklinde konuştu.

Son olarak İbn-i Sina'nın hayatından gerçek bir hikaye anlatan Sadık Gültekin'e, konuşmasının sonunda İhlas Karma Anadolu Lisesi Okul Müdiresi Müge Kılıç tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitimci-Yazar Sadık Gültekin'den Öğrencilere Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement