Ekinözü'nde Metruk Binalara Yıkımı - Son Dakika
Güncel

Ekinözü'nde Metruk Binalara Yıkımı

Ekinözü\'nde Metruk Binalara Yıkımı

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen'in talimatları doğrultusunda, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda ilçede bulunan harabe evleri bir yıkmaya devam ediyor

08.06.2017 11:02

Mahallelerde yaşayan halkı oldukça tedirgin eden yaşlı ve yıkılmak üzere olan harabe evler vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine belediye tarafından durum tespiti yapıldıktan sonra yıkımlarına başlandı.
Yürütülen çalışmalarda, her an yıkılma tehlikesi taşıyan harabe evler belediye ekiplerince yıkılarak temizlerken birçok mahalledeki yaşlı ve bakımsız durumdaki yıkılmak üzere olan evin de, hem kötü görüntüsünden hem de çevre için oluşturduğu tehlikeden kurtulmak hedefleniyor.

Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında, İlçede genelinde vatandaşları kaliteli hizmetlerle buluşturduklarını belirten, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, "İlçe genelinde Ekonomik durumları yetersiz olduğundan dolayı, Görsel Kirlilik oluşturan ve ömrünü doldurmuş harabe olan evlerini yıkamayan vatandaşlara bir kolaylık sağlanarak, bu binaların yıkımlarını Belediye Fen İşleri Ekiplerimiz başarıyla gerçekleştiriyor" dedi.
Yıllarca kullanılmayan ve binada oluşan derin çatlakların ve zeminde meydana gelen kaymanın oluşabilecek bir çökme neticesinde can ve mal kaybına neden olabileceğini söyleyen Başkan Çeleğen, "Ekiplerimiz tarafından tespit edilen bu yapılar İlçemizin güvenliği, o Mahallerlerde Yaşayan vatandaşların sağlığı ve sokağın görüntüsü açısından büyük bir risk oluşturuyordu. Binların yıkım kararını aldık. Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin işbirliği ile bu yapıları tüm önlemleri alarak yıkıyor. Ekinözü Belediyesi olarak amacımız vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir kentte yaşamalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda ilçemizde eski ve vatandaşlarımız açısından risk oluşturan bu tip binaları ya bina sahipleri vasıtasıyla yıkacağız, ya da Belediye olarak bizler yıkacağız. Ekiplerimiz Altınordu ilçe genelindeki Belediye olarak bu ve benzeri binalardaki çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

UYGULAMADAN VATANDAŞLAR MEMUN

İlçe merkezinde ömrünü tamamlamış tehlike arz eden ahşap virane binalar, vatandaşlarımızın talebi üzerine, Belediye Zabıta ekiplerinin çevrede gerekli önlemleri almasıyla Belediye Fen İşleri Ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlar Ekinözü Belediyesi'nin bu uygulamasını takdirle karşıladıklarını, yıkım için talepte bulunan vatandaşlarda bu hizmetten çok memnun kaldıklarını belirterek, bu tür çalışmalarının devam etmesinin kendileri ve çevre için önemli bir çalışma olduğunu dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ekinözü'nde Metruk Binalara Yıkımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement