Ekonomik Dönüşüme Başkan Edebali Desteği - Son Dakika
Güncel

Ekonomik Dönüşüme Başkan Edebali Desteği

Ekonomik Dönüşüme Başkan Edebali Desteği

Kentsel dönüşüm hamlesini ekonomik, sosyal ve kültürel dönüşümle taçlandırmayı hedefleyen Yıldırım Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren esnafın ve işletmecilerin yanında yer alıyor.

04.04.2017 14:30  Güncelleme: 14:33

Yıldırım'ın üçte birinde imar planlarını değiştirerek Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birini gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, fiziki dönüşümle modern, güvenli ve sağlıklı yaşam alanlarını ilçeye kazandırmanın yanında şehrin ekonomisini de ayağa kaldırmak için çalışmalar yürütüyor. Ortak Akıl ve Katılımcı Belediyecilik anlayışlarını benimseyen bir yerel yönetim olarak vatandaşlarla yakın temas ve diyalog halinde olan Yıldırım Belediyesi'nde Başkan İsmail Hakkı Edebali, gerçekleştirdiği ev ziyaretlerinin yanında ilçe ekonomisinin can damarı olan küçük esnaf ve işletmeciler ile de sık sık bir araya gelerek onlara destek oluyor. Yıldırım'da yaşayan toplumun tüm kesimiyle yakın temas sağlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bugüne kadar bin 695 esnafı iş yerinde ziyaret etti. İlçe esnafının yoğun olduğu Teyyareci Mehmet Ali, Çiçek, Selçukbey, Prof. Tezok, Beyazıt, Eğitim, Eflak, Erikli, Vatan caddeleri ve Kasım Önadım Bulvarındaki işyerlerini ziyaret eden Başkan Edebali, katılımcı belediyecilik anlayışıyla esnafla birebir görüşerek talep ve önerilerini dinledi. Yıldırım Belediyesi Saha Araştırma Ekibi ise 'Edebali ile El Ele' projesi kapsamında bugüne kadar 2 bin 270 esnafı ziyaret ederken, ruhsat alımını teşvik etmek amacıyla Yıldırım Belediyesi E-Ruhsat hizmetinin de anlatıldığı görüşmelerde, Ar-Ge çalışmaları için esnafın öneri ve taleplerini kayıt altına alıyor.

EKONOMİK DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ

Türkiye'ye örnek model olacak kentsel dönüşüm projelerinde ilçe esnafının kilit rol oynadığını aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Potansiyeli yüksek olan ilçemizin güçlü bir ekonomiyle geleceğe yürümesi en büyük hedeflerimizden birisi. Temel referansı ekonomik planlama olan kentsel dönüşüm projesiyle Yıldırım'a çağ atlatacağız. Kültürel, sosyal, ekonomik ve mekânsal değişimin yaşanacağı dönüşümü gerçekleştirirken, sağlam adımlar atmamızı sağlayacak olan Yıldırım'ın güçlü ekonomik yapılanması olacaktır. El ele vererek Yıldırım'ı hak ettiği konuma tekrar yükselteceğiz. Yatırımcı da, işveren de tercihini Yıldırım'dan yana kullanıyor. Esnafımız güçlüyse bizde güçlüyüz demektir" diye konuştu.

'TÜM ESNAFIMIZIN ELİNİ SIKACAĞIZ'

Yıldırım'ın ekonomik ve toplumsal kalkınmasını gerçekleştirmede esnafın en önemli sac ayaklarından biri olduğunu da vurgulayan Başkan Edebali, "Şehrimizin modern, sağlıklı ve yaşanabilir hale gelmesini kalkınma seferberliği ile gerçekleştirebiliriz. Güçlü Yıldırım'ı oluşturmanın temelini güçlü ekonominin oluşturduğu bilinciyle esnafımızın her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Yıldırım'da görüşülmedik, sorunlarını dinleyip çözüm kavuşturmadığımız tek bir esnaf bile bırakmayacağız. Esnafımızla el ele vererek Yıldırım'ın her alanda kalkınmasına öncülük edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ekonomik Dönüşüme Başkan Edebali Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement