Engelliler Meclisi 30 Dakikalığına Onlar Gibi Hissetti - Son Dakika
Güncel

Engelliler Meclisi 30 Dakikalığına Onlar Gibi Hissetti

Engelliler Meclisi 30 Dakikalığına Onlar Gibi Hissetti

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi Engelliler Meclisi üyeleri, Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü'nde, 30 dakikalığına gözlerine bant takıp, ellerine aldıkları beyaz bastonla kaldırımlarda yürüdü.

15.10.2015 14:31

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi Engelliler Meclisi üyeleri, Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü'nde, 30 dakikalığına gözlerine bant takıp, ellerine aldıkları beyaz bastonla kaldırımlarda yürüdü.

Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi işbirliğiyle; Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü'nde farkındalık yaratmak için etkinlik düzenlendi. Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Yunusemre Belediyesi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan, meclis üyeleri ve engelli derneklerinin temsilcileri etkinliğe katıldı. Manisa Valiliği'nin önünde toplanan grup adına ilk açıklamayı Bedriye Pehlivan yaptı.

TOPLUMUN ENGELLİLERE SAHİP ÇIKMASI İSTENDİ

Beyaz bastonun görme engelliler için bağımsızlığı ve özgürlüğü temsil ettiğini belirten Pehlivan şunları söyledi:

"Normal insanlar için ise beyaz baston körlüğü temsil eder. Kamuoyu körü, beyaz bastonu ile tanır. Beyaz baston, görme engellinin güvenliğini sağlar. Bu şekilde yollardaki engelleri aşar. Görme engelli için bir özgüven aracıdır. Böylece kimseye gereksinim duymadan sokaklarda ve caddelerde özgürce yürür. Engellilerimizin sorunları tüm toplumun sorunudur. Tüm engellilerimizin sorunlarının ve taleplerinin sesi olalım. ve sahip çıkalım. Verdikleri mücadeleye yardımcı olalım."

'HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ'

Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan da, herkesin potansiyel engelli adayı olduğunu belirterek, "Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir pozisyon değildir. Yani klasik anlamda hepimiz birer engelli adayıyız. Bunun için engelli vatandaşlarımızın yaşadıklarıyla empati yaparak, buna göre davranmamız ve onlara destek olmamız gerekir" diye konuştu.

30 DAKİKALIĞINA EMPATİ

Açıklamanın ardından etkinliğe katılan bazı vatandaşlar, gözlerine beyaz bant takarak bastonla kaldırımdaki engelli yollarından yürüdü. Grup içinde gözleri açık olanlar, arkadaşlarına yürümelerinde yardımcı oldu. Çevredekiler etkinliği ilgiyle izledi. Gözüne bant takanlardan Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan şunları anlattı:

"Gerçekten çok zor bir durum. Engelli vatandaşlarımızın halini çok net anladık. Tarifi imkansız bir zorluk yaşıyorlar. Arkadaşlarımın yönlendirmeleriyle yoluma devam edebildim. Bu nedenle duyarlı olmamız gerekir. Bir yerde takıldık kaldık. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. İnşaat yapabiliriz, esnaf olabiliriz. Ama dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü onların rehber yollarını kapatmamamız gerekir." - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler Meclisi 30 Dakikalığına Onlar Gibi Hissetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement