Engelliler Sorunlarına Çözüm İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Engelliler Sorunlarına Çözüm İçin Yürüdü

Engelliler Sorunlarına Çözüm İçin Yürüdü

Elazığ'da Engelliler Haftası nedeniyle Engeliler Platformu üyeleri sorunlarının çözümü için PTT Meydanı'ndan valilik binasına kadar yürüdü.

16.05.2012 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da Engelliler Haftası nedeniyle Engeliler Platformu üyeleri sorunlarının çözümü için PTT Meydanı'ndan valilik binasına kadar yürüdü.

Elazığ'da Engelliler Haftası nedeniyle kentteki engelli derneklerine üye yaklaşık 50 kişi sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm bulunması amacıyla PTT Meydanı'ndan Elazığ Valiliği'ne kadar yürüdü. 'Engelleri birlikte aşacağız' sloganı ile düzenlenen yürüyüşte sorunlarına çözüm bulunması için pankart açan ve Türk Bayrağı ile yürüyen engelli vatandaşlar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar ile birlikte valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Elazığ Engelliler Platformu Sözcüsü Naci Demirpolat, belediyelerin 572 sayılı kanun hükmünde kararname gereğince özürlüler için düzenlemelerin standartlara uygun olarak yapılması gerektiğini söyledi. Bu düzenlemelerin yapılması için belediyelere tanınan 7 yıllık sürenin geride kaldığını anlatan Demirpolat, bu düzenlemelerin de 1 Temmuz tarihine kadar tamamlanması gerektiğini hatırlattı. Amaçlarının hayal edilen, engelsiz bir Elazığ için birlikte çözüm aramak olduğunu anlatan Demirpolat; engelliler olarak Elazığ'da karşılaştıkları sorunlar anlatarak, Şehir merkezinde engelli tuvaletinin bulunmaması, halk otobüslerinin hiç birisinde engellilere uyun bir yapının olmaması, bankaların girişleri veya ATM'lerin engellilere uygun olmaması, parklarının hiç birinde engelliler için düzenleme yapılmaması, Gazi Caddesi dahil hiçbir caddemizin kaldırımlarının rampaları uygun olmaması, belediyeye ait engelli danışma merkezinin olmaması, yeni yapılan belediye binamızın kültür merkezine rampası olmaması nedeniyle ulaşılamaması, camilerimizde engellilere uygun yerler ve ulaşım kolaylığının sağlanmaması, birçok okulumuzun girişlerinde rampaların olmaması, belediye meclis üyeliğine bir engelli temsilcisinin alınmaması, Devlet Tiyatro salonuna girişte rampa olmaması, Öğretmen evinin girişi ve engelli tuvaletinin olmaması dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler Sorunlarına Çözüm İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement