Erciş'te Taşımalı Şoförlere Seminer - Son Dakika
Güncel

Erciş'te Taşımalı Şoförlere Seminer

Erciş\'te Taşımalı Şoförlere Seminer

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede öğrenci taşıması yapan şoförlere yönelik seminer düzenlendi.

04.11.2016 16:51

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede öğrenci taşıması yapan şoförlere yönelik seminer düzenlendi.

Erciş Kaymakamlığı Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen seminere katılan kurum temsilcileri, çeşitli konularda açıklama ve bilgilendirme yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, yaptığı konuşmada, ilçede yaklaşık 48 bin 500 öğrenci olduğunu ve bunun birçok ilçenin nüfusundan daha fazla olduğunu söyledi.

Şimşek, hizmet alımı kapsamında bu öğrencilerden yaklaşık 15 bininin taşımalı olarak okullara getirildiğini belirtti.

Bunun bir kamu işi olduğunun altını çizen Şimşek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizi siz değerli şoförlere emanet ediyoruz. Bunların sağlıklı bir şekilde alınıp, götürülüp getirilmesi sizin sorumluluğunuzda. Öğrencilerimizin taşınmasında sözleşme şartlarına uygun davranılması gerekmektedir. Okul idarecileri ve nöbetçi öğretmenlerle sağlıklı iletişim kurulması lazım." dedi.

Terör olaylarında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren İlçe Merkez Karakol Komutanlığından Ali Poyraz ise, araçlarla ilgili olarak daha hassas davranılması, sıkıntı olması durumunda kesinlikle bilgi verilmesi gerektiğini vurguladı.

İlçe Jandarma Trafik görevlisi Serdar Sal da, araçların taşıması gereken şartlar, araçlarda bulundurulması gereken belgeler, izinler ile araç gereçler, trafik kuralları ve şoförlerin sahip olmaları gereken kriterler hakkında bilgi verdi Seminerde, Karayolları Şube Şefi İsmail Muratoğlu, trafik kuralları, kavşaklar, trafik ışıkları, alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verirken, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Keleş de yapılan işin önemi hakkında bilgilendirme yaptı. Seminer, İlçe Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Halil İlha'ın şoförlerin öğrencilerle iletişim kuralları hakkında bilgilendirmesi, slayt gösterisi ve soru cevapla son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erciş'te Taşımalı Şoförlere Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement