Erzincan'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı - Son Dakika
Güncel

Erzincan'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı

Erzincan İliç'teki altın madeninde yaşanan toprak kaymasıyla ilgili soruşturma sürerken şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. Olayla ilgili 6 zanlı tutuklanmış ve 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

18.02.2024 10:57  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin soruşturmada şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. Liç yığını altında kalan 9 işçiye ulaşmak için çalışmalar sürerken daha önce olayla ilgili 6 zanlı tutuklanmıştı.

Erzincan'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı

İliç'teki maden ocağındaki toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor. Bu kapsamda altın madeni ocağını işleten şirketin "Türkiye Ülke Müdürü" C.D. yakalandı.

Erzincan'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı

Toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, aralarında maden ocağını işleten firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 zanlı tutuklanmış, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

BİLİRKİŞİ HEYETİ ÖN RAPORU: ÇATLAKLAR GÖZ ARDI EDİLMİŞ

Maden sahasında incelemelerde bulunan iş güvenliği uzmanı, çevre, jeoloji, inşaat ve ziraat mühendislerinin bulunduğu heyetin hazırladığı bilirkişi ön raporunda, aralarında "yığındaki çatlaklar için vaktinde önlem almayan" proses oksit müdürünün de bulunduğu 5 kişi asli kusurlu bulunmuştu.

Raporda, operasyon direktörü vekilinin yetkili biri olarak sabah yığın liçinde oluşan çatlakların şantiyede olumsuzluklara yol açabileceği konusunda tedbirsiz davranış sergilediğinin tespit edildiği belirtilerek, meydana gelen kazada asli kusurlu olduğu kanaatine varıldığı kaydedilmişti.

Proses oksit müdürünün ise oluşan çatlakları ehil biri olarak çok büyük risk oluşturacağını bilmesine rağmen bunları göz ardı ettiği ve tehlikeli davranış sergilediğinin belirlendiği anlatılan raporda, söz konusu kişinin olayda asli kusurlu olduğu kanaatine varıldığı yer almıştı.

Oksit operasyon başmühendisinin de yığın liçinde meydana gelen çatlaklar konusunda iş güvenliği uzmanı tarafından defalarca uyarılmasına rağmen solüsyon verdiği ve yığın liçinde hareketi hızlandırdığı, çatlakların belli aralıklara gelmesini gördüğü halde bunu hiçe saydığı, bu riskli durumu bilmesine rağmen alanın boşaltılması konusunu göz ardı ederek çalışanların can güvenliklerini tehlikeye attığının tespit edildiği vurgulanmış ve kazada asli kusurlu olduğu kanaatine varılmıştı.

6 ZANLI TUTUKLANMIŞTI

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve İliç Adliyesine çıkarılan J.R.G, A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T. ve A.R.K, savcılıktaki ifadelerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş, zanlılardan altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi J.R.G'nin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklanmış, 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Erzincan'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı
Erzincan\'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı

Son Dakika Güncel Erzincan'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Esat Sönmez: Sürekli şirket şirket yazmışsınız ismini verseniz ya kardeşim şirketin bu adamların ülkenin nerelerinde iş yaptığını öğrensin insanlar 35 0 Yanıtla
  • Murat Sarıal: gavur müdürle ugraşmak sıkar. kendi insanınla ugraşmak daha kolay. 31 0 Yanıtla
  • Levent Küçük: Denetim yapması gereken bakanlık görevlisi, varsa olumlu ÇED raporu veren, ruhsat verenden de hesap sorulacakmı acaba. 23 0 Yanıtla
  • ÖZGÜR KILIÇ: bakanlik neden turkiyedeki tum madenleridenetleyecez demiyor'bu madenler kimin de denmiyor 2 0 Yanıtla

Advertisement