Erzurum'da Polis Olarak Tanıtan Dolandırıcıya Son Anda Engelleme - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Polis Olarak Tanıtan Dolandırıcıya Son Anda Engelleme

Erzurum\'da Polis Olarak Tanıtan Dolandırıcıya Son Anda Engelleme

Erzurum'da telefonla kendisini polis olarak tanıtan bir dolandırıcıya 69 bin lira havale etmek isteyen kadın, polis tarafından bankada sıra beklerken engellendi. Dolandırıcı, kadına annesinin kimliğinin bulunduğunu ve acil para göndermesi gerektiğini söyleyerek bankaya yönlendirmişti. Kadının yakınları durumu polise bildirince, polis ekipleri kadını son anda dolandırıcının elinden kurtardı. Şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

01.04.2024 16:31  Güncelleme: 17:52

Erzurum'da telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişiye 69 bin lira havale etmek isteyen kadın, polis tarafından bankada sıra beklerken engellendi.
Afganistan uyruklu Hüsna S'yi telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişi, "Hırsızlık olayının gerçekleştiği yerde annenizin kimliği bulundu. Biz polisiz, sizin suçunuz yok. Bunu ispatlamak için vereceğimiz kimlik numarası ve hesap numarasına acil para gönderin" diyerek bankaya yönlendirdi.
Bunun üzerine telaşa kapılan ve nakit parası olmayan kadın, evindeki altınları kuyumcuda bozdurup banka şubesine gitti. Bu arada Hüsna Y'nin yakınları da polisi arayarak durumu bildirdi.
İhbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü güven timleri, bankada dolandırıcının hesabına para göndermek için sıra bekleyen kadını bularak son anda dolandırmaktan kurtardı.
Polis ekipleri, kimlik bilgileri tespit edilen şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Polis Olarak Tanıtan Dolandırıcıya Son Anda Engelleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement