Esenlerli Gençlere Medya Okulu - Son Dakika
Güncel

Esenlerli Gençlere Medya Okulu

Esenlerli Gençlere Medya Okulu

Esenlerli gençler, Medya Okulu projesi ile hem farklı türdeki medya araçlarının çalışma biçimlerini öğreniyor hem de medya sektörüne adım atıyor.

06.01.2016 11:39  Güncelleme: 11:41

2016 yılını "Gençlik Yılı" ilân eden Esenler Belediyesi, Esenlerli gençler için yatırımlarına devam ediyor. Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Medya Okulu projesini hayata geçirdi. Proje ile Esenlerli gençlere farklı türdeki medya araçlarının çalışma biçimleri ile medyadaki editöryel öncelikler anlatılıyor. Medya alanında (görsel, işitsel, yazılı, sosyal medya) donanımlı hale gelen gençlerin, önce çeşitli medya kuruluşlarında staj yapmaları, daha sonra da imkanlar ölçüsünde istihdam edilmeleri amaçlanıyor. Akşemseddin İmam Hatip Lisesi'nden 35 öğrencinin katıldığı eğitimler; Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri 18.00 ile 20.15 saatleri arasında Esenler Gençlik Merkezi'nde (ESGEM) gerçekleştiriliyor.

UZMAN İSİMLER EĞİTİYOR

Proje kapsamında; Mehmet Nilüfer (AHaber Muhabiri), Yusuf Dirim (Moral FM Haber Spikeri), Murat Tuzcu (Görüntü Yönetmeni - AHaber Haber Kameramanı), Abdulhamid Güler (Gazeteci - Hilal TV Eski Haber Müdürü) gibi medya sektöründen uzman isimler eğitim veriyor. 4 ay sürecek eğitimlerle gençlere; "Haberciliğin İlkeleri", " Türkiye'de ve Dünyada Habercilik", "Haberciliğin Zorlukları" gibi teorik derslerin yanı sıra yazılı, görsel ve işitsel medyada yapılan habercilik örneklerinin uygulamalı anlatımlarına da yer veriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenlerli Gençlere Medya Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement