Esenyurt'ta Görkemli Kapanış - Son Dakika
Güncel

Esenyurt'ta Görkemli Kapanış

Esenyurt\'ta Görkemli Kapanış

Esenyurt 'ta 2012-2013 eğitim-öğretim yılı kapanış etkinlikleri görkemli bir törenle gerçekleşti.

19.06.2013 10:23

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kıraç Merkez İlköğretim Okulu'nda hazırlanan programa, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Esenyurt Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

-Özvatan, " Esenyurt artık başarılı"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kapanış programı, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan'ın konuşması ile devam etti. Özvatan, " Esenyurt artık İstanbul ve Türkiye'nin eğitim alanında her yıl başarı gösteren ilçeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Sporda, proje dalında, Türkiye ve Avrupa çapında öğrencilerimiz çeşitli başarılara imza atmıştır. Çocuklarımız ve gençlerimiz bundan sonrada eğitim alanında büyük başarılar göstererek bizleri gururlandıracağına inanıyorum" dedi.

-Başarı ödüllendirildi…

Kıraç İMKB öğrencilerinden Cansel Özel, " Eğitin Beni" adlı şiirini okuması ardından, Esenyurt 'ta tüm okullardan farklı branşlarda, başarılı öğrencilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

-Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, "Sokağa bırakmayın, eğitimlere yollayın"

Kapanış töreninde konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu, öğrencilerin tatil döneminde zamanlarını boş geçirmemeleri ve sosyal kültürel eğitimlerden faydalanmaları gerektiğini söyledi. Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, "Esenyurtlu velilerimiz okullar kapandıktan sonra çocuklarını sokağa bırakmamalarını rica ediyorum. Anne ve babaların çocuklarımızı ve gençleri belediyemizin ücretsiz ve ulaşım sorunu olmayan yaz spor okulları, sosyal ve kültürel etkinliklerine, eğitimlerine yönlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü tatil döneminde çocuklarımız belediyenin vermiş olduğu bu eğitimler ile yeni eğitim ve öğretim dönemine daha hazır gireceklerdir. Tatil döneminin hayırlı ve faydalı geçmesini diliyorum." dedi.

-Kaymakam Uyumaz, "gıpta ile bakılan bir şehir"

Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu ardından söz alan Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Esenyurt 'un büyük gelişimi ile huzurlu, güvenli ve barış dolu bir kent olduğunu söyledi. Kaymakam Uyumaz, "Esenyurt deyince artık, huzur, güven, kardeşlik ve barış dolu büyük bir kent olarak İstanbul ve Türkiye'nin gıpta ile baktığı bir şehir görüntüsü vermektedir. Bu başarı insanlarımızın birbirine hoşgörü ve güven duyması neticesinde olmuştur. Bugün 2012-2013 eğitim öğretim yılı kapanış töreninde, Esenyurt 'ta eğitime gönül veren emek veren herkesi buradan tebrik ediyorum. Tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Protokol konuşmaları sonrasında, öğrenciler tarafından Ankara yöresi halk oyunları, Anadolu karması folklor gösterisi ve Kafkas ekibi folklor gösterisi ardından karne dağıtımı ve kapanış yapıldı.

-Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu velilere seslendi…

Karne dağıtımı sırasında kısa bir konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, "Bugün karne sevinci yaşayan öğrencileri, çocuklarımızı sokaktaki tehlikelerden uzak tutmalıyız. Anne, babalar bunu yaparken bizlerde onlar için spor alanları, kültürel alanlar ve rahatlıkla vakit geçirebilecekleri sosyal alanları yapıyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenyurt'ta Görkemli Kapanış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement