Esenyurt'taki Cami Yangını - Son Dakika
Güncel

Esenyurt'taki Cami Yangını

Esenyurt\'taki Cami Yangını

Alevi dedeleri, önceki gün yangın çıkan Allahuekber Ehlibeyt Camisi'nin imamına "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

10.06.2014 17:01

Alevi dedeleri, önceki gün yangın çıkan Esenyurt'taki Allahuekber Ehlibeyt Camisi'nin İmamı Yakup Yaşlak'a "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

İncirtepe Mahallesi'ndeki camiye gelen bazı Alevi dedeleri, imam Yaşlak'la görüştü. Olay hakkında bilgi alarak, geçmiş olsun dileklerini ileten Alevi dedeleri, yangının çıktığı kütüphane bölümünü inceledi.

Ziyarette konuşan imam Yaşlak, yangının başladığı kütüphanede Arapça, Farsça, Almanca ve İngilizce kitapların yanı sıra birçok farklı dilde tarihi kitabın bulunduğunu ve birçok akademisyenin tez çalışmaları için kitaplardan faydalandıklarını belirtti.

Yaşlak, güvenlik kamerası görüntülerinden, caminin arka tarafındaki pencereyi kırarak içeri giren bir kişinin yangını çıkardığının belirlendiğini söyleyerek, yapılanın provokasyon olduğunu ve kardeşliğe darbe vurmayı amaçladığını dile getirdi.

Yakup Yaşlak, "Bu bölgede eskiden beri Alevisiyle, Şiasıyla iç içe kardeşlik yaşanmış ve böyle bir saldırı da hiç gerçekleşmemiş. Bu saldırıyı da etnik ya da mezhepsel gruba yüklemek istemiyoruz. Camimize yapılan saldırıyı, 'ülkemizde bir karışıklık çıkarmak için yapılmış saldırıdır' diye görüyoruz. Bölgemizde, özellikle kardeşliğe çok ihtiyaç var. Bunu yapanlar bilmelidirler ki; bu tarz kundaklamalar değil, canlar yere düşse de biz hiçbir zaman kardeş katili olmayacağız ve sokağa dökülmeyeceğiz. Buraya gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Alevi dedesi Kazım Kaya da camiye yapılan saldırıyı kınayarak, "Kardeşçe geçinmemiz gerekirken, bunların yaşanmasında bir maksat aramak lazım. Bu saldırı, toplum açısından hiç iyi olmadı. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz, sağduyu ve sabırla bu günleri aşacağız. Habil ile Kabil durumlarına düşmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esenyurt'taki Cami Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement