Eşine Özendi, Mermer Ustası Oldu - Son Dakika
Güncel

Eşine Özendi, Mermer Ustası Oldu

Eşine Özendi, Mermer Ustası Oldu

Tokat'ın Niksar ilçesinde eşinin işlettiği mermerci atölyesinde çalışan 2 çocuk annesi Kader Yılmaz azmiyle dikkat çekiyor.

08.01.2014 13:27

Tokat'ın Niksar ilçesinde eşinin işlettiği mermerci atölyesinde çalışan 2 çocuk annesi Kader Yılmaz azmiyle dikkat çekiyor.

Niksar'da yaşayan 30 yaşındaki Kader Yılmaz, sanayide mermer ve taş oyma işi ile uğraşan eşi 37 yaşındaki Nihat Yılmaz'dan mesleği kendisine de öğretmesini istedi. Nihat Yılmaz bunun üzerine evine küçük mermer taşları götürerek eyinin mesleği öğrenmesine yardımcı oldu. Eşinin mermer taşlarını oyma işinde istekli gören Nihat Yılmaz, ardından eşini iş yerine davt ederek birlikte çalışmaya başladı. Yaklaşık 2 yıldır birlikte çalışan karı koca evlerinin geçimini sağlıyor. İlçedeki sanayi sitesinde tek kadın çalışan olan Kader Yılmaz ise azmiyle görenlerin dikkatini çekiyor.

EVDE ÖĞRENDİ

25 yıldır mermercilik sektöründe çalıştığını söyleyen Nihat Yılmaz, 2 yıl önce hava şartları dolayısıyla makinelerinin donduğunu bir dönemde eyşinin isteğiyle eve küçük mermer parçaları götürdüğünü ve oyma işini öğrettiğini belirterek, Elinin bu işe yatkın olduğunu görünce küçük parçalardan sonra büyük parçalara geçerek, çeşme, mezar gibi bu tür oyma işlerini öğretmeye başladım. Bir süre sonra tamenen kendisi yapmaya başladı. dedi.

ÇALIŞIRKEN KEYİF ALIYORUM

Mermer ile uğraşmaktan ve eşine destek olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kader Yılmaz ise, Eşim evde çalışırken izliyordum, 'yapabilir miyim acaba' diye aklımdan geçirdim. Sonda dedim ki, 'makineyi ver bakalım' Aldım makineyi, alış o alış. Severek yaptığım bir iş, yaparken büyük bir keyif alıyorum, hoşuma gidiyor. İlk başlarda zorlandım ama sonra insanın eli yatkınlaşıyor, daha pratik hale geliyor dedi. Sanayi sitesinde tek kadın çalışanın kendisi olduğunu belirten Yılmaz, ilçede yaşayanların kendisini tanıdığını, ancak dışarıdan gelenlerin görünce şaşırdığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşine Özendi, Mermer Ustası Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement