Eşini Öldüren Kocaya Cinayetin Yanında, Cinnsel İstismar Cezası - Son Dakika
Güncel

Eşini Öldüren Kocaya Cinayetin Yanında, Cinnsel İstismar Cezası

Eşini Öldüren Kocaya Cinayetin Yanında, Cinnsel İstismar Cezası

Sakarya'da 2 yıllık eşi 17 yaşındaki Emine Yayla'yı öldüren S.Y., evlendiğinde 15 yaşından küçük olan eşine cinsel istismar suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

12.02.2015 17:27  Güncelleme: 17:53

Sakarya'da aile içi şiddetten kaçarak sığındığı baba evinde 17 yaşındaki Emine Yayla'yı öldüren 2 yıllık eşi S.Y., evlendiğinde 15 yaşından küçük olan eşine cinsel istismar suçundan 8 yıl hapis cezasına çartırıldı. S.Y. eşini öldürmekten de daha önce 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Adapazarı'nda iki yıl önce Evren Mahallesi'nde meydana gelen olayda, S.Y. kaçarak evlenen eşi bir çocuk annesi Emine Yayla'yı babasının evinde bıçaklayarak öldürdü.

Hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde cinayet, 1nci Ağır Ceza Mahkemesinde eşinin evlendiğinde yaşının 15'den küçük olması nedeniyle cinsel istismar davaları açılan S.Y., cinayet suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu davadan sonra da 1nci Ağır Ceza Mahkemesinde küçük yaşta kıza cinsel istismardan açılan dava karara çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık S.Y., maktulün annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz ile taraf avukatları katıldı. S.Y. ise eşiyle evlendiğinde yaşının 15'den büyük olduğunu söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.

Ancak Adli Tıp Kurumundan çocuk gelinin evlendiğinde 15'den küçük olduğu yönündeki raporu üzerine 24 yaşındaki katil koca 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar Yargıtay tarafından onaylanırsa kesinleşecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşini Öldüren Kocaya Cinayetin Yanında, Cinnsel İstismar Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement