Eski Rektörden Türk Dünyası Etkinlikleri Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eski Rektörden Türk Dünyası Etkinlikleri Açıklaması

Eski Rektörden Türk Dünyası Etkinlikleri Açıklaması

Anadolu Üniversitesi (AÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri için kendilerinden 500 milyon lira para talep edildiğini öne sürdü.

31.12.2013 12:30

Anadolu Üniversitesi (AÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri için kendilerinden 500 milyon lira para talep edildiğini öne sürdü.

Üniversite senatosunda rektörlük devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Aydın, Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri için Anadolu Üniversitesi'nden 500 milyon lira para talep edildiğini ancak bu paranın öğrencinin parası olduğunu, veremeyeceklerini söylediklerini kaydetti. Bugüne kadar Türk Dünyası'na 120 milyon lira katkı yaptıklarını ifade eden Aydın, "Toplam bütçesi 515 milyon 600 bin lira, bunun yüzde 98,5'ini bizden talep ediyorlar. Biz bu kaynağı veremeyeceğimizi, ne madden ne de hukuken veremeyeceğimizi söyledik. Bu kaynak eğitim gideridir, bu kaynak öğrenci parasıdır, hiçbir şekilde kullanılamaz, dedik. Bu konuda çok mücadele verdik, vererek geldik. En son, bu yeni dönemde Türk Dünyası'na istenilen 500 milyon yerine onda biri olan, hatta onda birinden daha az olan 49 milyon 990 bin liralık bir nakit kaynak aktardık, 'Katkımız olsun' dedik. Ayrıca bunun dışında üniversite olarak yürüttüğümüz eğitim, panel, seminer ve konferanslar için de 70 milyon liralık alternatif maliyetimiz oldu. Türk Dünyası'na katkımız 120 milyon liradır. Bu katkıyı yapan hiçbir kimse yok şu anda. Eskişehir'de Türk Dünyası'nın finansörü de ekonomik katkıcısı da taşıyıcısı da Anadolu Üniversitesi'dir ama ne yazık ki bugüne kadar bir teşekkür dahi alamadığımızı da paylaşmak istiyorum" dedi.

"MALİYE BAKANLIĞINDA, 'CANIMI VERİRİM, 1 LİRA PARA VERMEM' DEDİM"

Prof. Dr. Aydın, yeni yönetiminde bu konuda dik duruşlu bir tavır sergilemesi gerektiğini ve öğrencinin parasını kesinlikle vermemesi gerektiğini anlatarak şöyle devam etti:

"Maliye Bakanlığında 'Canımı veririm, 1 lira para vermem' dedim ama korkum odur ki, şimdi 6 ay uzatılıyor. Bu yeni dönemde, yeni yönetimdeki arkadaşlarımıza baskı yaparak bu talepler gelecektir. Burada sizleri uyarmak istiyorum. Bu öğrenci parasıdır, bu üniversitenin kaynağıdır. Eskişehir'in meydanlarını, Eskişehir'in stadyumlarının maliyetlerini Anadolu Üniversitesi olarak bize finansa ettirmek istemektedirler. Bu konuda herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum. Davut Aydın'ın dik durduğu gibi yeni yönetimin de bu anlamda dik durmasını bekliyorum". - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski Rektörden Türk Dünyası Etkinlikleri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement