Eskişehir'de Yıldırım Düşmesi Sonucu Çıkan Yangınlarda 6 Dönüm Ormanlık Alan Zarar Gördü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Yıldırım Düşmesi Sonucu Çıkan Yangınlarda 6 Dönüm Ormanlık Alan Zarar Gördü

Eskişehir\'de Yıldırım Düşmesi Sonucu Çıkan Yangınlarda 6 Dönüm Ormanlık Alan Zarar Gördü

Eskişehir'in Sarıcakaya ve Alpu ilçelerinde meydana gelen yangınlarda, yıldırım düşmesi sonucu 6 dönümlük ormanlık alan zarar gördü. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2022 yılında kentte meydana gelen 12 yangının 6 tanesinin yıldırım düşmesinden kaynaklandığı belirtildi. 2023 yılı sezon başında ise yıldırım kaynaklı 2 yangın daha meydana geldiği ifade edildi. Yangınların sarp arazilere düşmesi, söndürme çalışmalarını zorlaştırmaktadır. Son yangında ekipler, Gökçekaya Barajı yakınlarına düşen yıldırımın sebep olduğu yangına ulaşabilmek için sarp arazide 2 kilometre yürümek zorunda kaldı. Yangınlar sırt pompaları ile müdahale edilerek söndürüldü. Açıklamada, Eskişehir'deki ormanlık alanlarda Kurban Bayramı tatilinde yoğun piknikçi akınına rağmen yangın çıkmamasının olumlu bir durum olduğu belirtildi.

04.07.2023 14:35  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Sarıcakaya ve Alpu ilçelerinde ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangınlarda 6 dönümlük alanda zarar oluştu.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kentte 2022 yılında meydana gelen 12 yangından 6 tanesinin yıldırım düşmesinden meydana geldiği belirtildi.

2023 yılı sezon başında yıldırım kaynaklı 2 yangın daha meydana geldiği kaydedilen açıklamada, "Sarıcakaya Güneyköy'e ve Alpu Gökçekaya Barajı yakınlarına düşen yıldırımlar küçük çaplı yangınlara sebep oldu. Ekiplerin müdahalesi ile söndürülen yangınlarda 6 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Yıldırım kaynaklı yangınların yolu olmayan sarp arazilere düşmesi ise söndürme işlerini zorlaştırıyor. Son yangında ekipler, Gökçekaya Barajı yakınlarına düşen yıldırımın sebep olduğu yangına ulaşabilmek için sarp arazide 2 kilometre yürümek zorunda kaldı. Örtü yangını olarak devam eden alevlere sırt pompaları ile müdahale edilerek söndürüldü." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yoğun piknikçi akınına rağmen Eskişehir'deki ormanlık alanlarda yangın çıkmaması ise olumlu değerlendirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Yıldırım Düşmesi Sonucu Çıkan Yangınlarda 6 Dönüm Ormanlık Alan Zarar Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement