Eskişehir Kırılan Cep Telefonu Ekranlarını Ürettikleri Cihazla Orijinal Hale Dönüştürüyorlar - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Kırılan Cep Telefonu Ekranlarını Ürettikleri Cihazla Orijinal Hale Dönüştürüyorlar

Eskişehir Kırılan Cep Telefonu Ekranlarını Ürettikleri Cihazla Orijinal Hale Dönüştürüyorlar

Kırılan cep telefonu ekranlarını ürettikleri cihazla orijinal hale dönüştürüyorlarEskişehirli elektronik mühendisi 59 yaşındaki Ferhat Altan ile cep telefonu tamircisi 31 yaşındaki Osman Güneş, ürettikleri cihazla, ekranları kırık ve dokunmatikleri bozuk olan cep telefonu ekranlarını orijinal ekrana dönüştürdüklerini belirtti.

04.09.2016 21:00

Kırılan cep telefonu ekranlarını ürettikleri cihazla orijinal hale dönüştürüyorlar

Eskişehirli elektronik mühendisi 59 yaşındaki Ferhat Altan ile cep telefonu tamircisi 31 yaşındaki Osman Güneş, ürettikleri cihazla, ekranları kırık ve dokunmatikleri bozuk olan cep telefonu ekranlarını orijinal ekrana dönüştürdüklerini belirtti.

Cep telefonu tamiri yapan Osman Güneş, elektronik mühendisi Ferhat Altan ile birlikte yaklaşık 8 ay süren çalışmanın ardından 'Kırık cep telefon ekranını değiştirme' makinesi ürettiklerini söyledi. Güneş, makineleri için patent başvurusunda bulunduklarını anlatarak şöyle konuştu:

"Ekran camları kırılan ve dokunmatikleri bozulan cep telefonlarının bu bölümleri genellikle çöpe atılıyor. Bazı işletmeciler ise bunları tamir eden makineleri yurt dışından ithal ediyor. Ancak bu ithal makineler her model telefona uyumlu değil. Biz, bu makinelerin benzeri ancak, tamamen yerli olanını ürettik. Ayrıca bizim makinemiz her marka ve her ebattaki cep telefonlarına uyumlu. Biz birinin ekranı kırık, diğerinin de dokunmatiği arızalı olan iki telefon ekranını makinemizin pres vakum haznesinde 4 dakika, basınç haznesinde de 17 dakika olmak üzere 21 dakika süren işlem ardından orijinal bir telefon ekranına dönüştürüyoruz. Bu ekranlar cep telefonlarını şarj harcamalarını da engelliyor."

Elektronik mühendisi Ferhat Altan da yaptıkları makineyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Osman Güneş, cep telefonu tamir işiyle uğraştığı için kırık ve dokunmatikleri bozulan ekranların tamiri için bir makine yapabilir miyiz diye bana geldi. İkimizin ortak kararıyla böyle bir makineyi yapma teşebbüsüne girdik. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çeşitli kuruluşlarda çalışan tornacı, frezeci ve lazerci arkadaşlarımızdan yardım aldık. Makinenin montajını da işyerimizde yaptık. Yüzde 100 yerli. Bunlardan 3 adet yaptık. Test aşamaları bitti. Dört dörtlük çalışıyor. Resmi prosedürleri tamamladıktan sonra seri üretime geçeceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Kırılan Cep Telefonu Ekranlarını Ürettikleri Cihazla Orijinal Hale Dönüştürüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement