Ethem Sarısülük Mahkeme Heyeti Davadan Çekilme Kararı Aldı - Son Dakika
Güncel

Ethem Sarısülük Mahkeme Heyeti Davadan Çekilme Kararı Aldı

Ankara’daki Gezi Parkı olaylarında Ethem Sarısülük’ün hayatını kaybetmesi davasında, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti davadan çekilme kararı aldı.

02.12.2013 16:35

Ankara’daki Gezi Parkı olaylarında Ethem Sarısülük’ün hayatını kaybetmesi ile ilgili görülen davada, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti davadan çekilme kararı aldı.

Polis memuru A.Ş’nin yargılandığı davada mahkeme heyeti, avukatların tarafsızlık itirazları üzerine dosyadan çekilme kararı aldı. Dosya bir üst mahkeme olan 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

6. AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NİN DAVADAN ÇEKİLMESİNİN ARDINDAN ADLİYE ÖNÜNDE BEKLEYEN GRUP, POLİSE TAŞ VE PET ŞİŞE İLE SALDIRDI

Ankara'daki Gezi Parkı olaylarında Ethem Sarısülük'ün hayatını kaybetmesi ile ilgili davada Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin davadan çekilme kararı almasının ardından adliye önünde bekleyen grup, polise sopa ve pet şişe fırlattı.

Polis memuru A.Ş'nin yargılandığı davada mahkeme heyeti, avukatların tarafsızlık itirazları üzerine dosyadan çekilme kararı aldı. Dosya bir üst mahkeme olan 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Kararın açıklanmasının ardından adliye dışında bekleyen grup, polise sopa ve pet şişe fırlattı. Polisin uyarısı üzerine eylemciler geriye doğru çekildi. Ethem Sarısülük'ün avukatlarından Kazım Bayraktar, duruşma çıkışı yaptığı açıklamada mahkeme heyetinin çekildiğini söyledi. Mahkemenin çekilme kararı olarak da hem hazırlık soruşturmasında hem de yargılama aşamasında hukukun ve yasaların çiğnendiğini kaydeden Bayraktar, "Bu kadar hukuksuzluğun karşısında mahkeme heyeti çekilme kararı verdi. Çekilme kararının gerekçesi olarak tarafsız olmadıklarına, siyasi iktidar, polis, yargı işbirliğinin devam ettiğine, bu yargılamanın polis ve siyasi iktidar baskısı altında yapıldığına dair iddialarımızı gerekçe göstererek geri çekilme kararı verdi. Mahkeme heyeti o kadar çok hukuksuzluk yaptı ki, o kadar çok adil yargılama ilkelerini, Ceza Muhakemesi Usulü ilkelerini o kadar çok çiğnedi ki, sanığı polis o kadar çok kolladı ki. Bunların karşısında ileri sürdüğümüz taleplerimizi sürekli reddederek bugüne geldi" ifadelerini kullandı.

Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz ise, 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin usul hükümlerini alt üst ettiğini söyleyerek, mahkemenin 1986 doğumlu bir polisi önüne getirip sorgulayamadığını kaydetti. Yılmaz, davaya 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bakacağını, eğer 7. Ağır Ceza Mahkemesi çekilmenin yerinde olduğuna karar verirse bundan sonraki duruşmanın 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacağını belirtti.

Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ise, katiller korunduğu taktirde özgürlük taleplerini daha da yükselteceklerini söyledi.

Avukatların basın açıklamasının ardından eylemciler dağıldı.

Ethem Sarısülük Mahkeme Heyeti Davadan Çekilme Kararı Aldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ethem Sarısülük Mahkeme Heyeti Davadan Çekilme Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement