Evde Yatan Hastaya Diş Tedavisi - Son Dakika
Güncel

Evde Yatan Hastaya Diş Tedavisi

Evde Yatan Hastaya Diş Tedavisi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Evde Sağlık Hizmetleri Birimi hastalarını ziyaret ederek yapılan işlemleri yerinde inceledi.

16.01.2014 12:40

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin Evde Sağlık Hizmetleri Birimi hastalarını ziyaret ederek yapılan işlemleri yerinde inceledi.

Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi Diş Hekimi Konur Alp Öztekin ve sağlık personeli tarafından Zafer Gülperi adlı hastaya diş protezi teslim edilirken, Süleyman Nazif Atalay isimli hastaya da hizmete yeni başlayan mobil ünit cihazı ile diş dolgusu yapıldı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği tarafından 2 Aralık 2013 tarihinde sözleşmesi yapılan 23 Aralık 2013 tarihinde Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından teslim alınan mobil ünit, yatağa bağımlı halde olan hareket kabiliyetini kaybetmiş ve sağlık kuruluşuna gelebilecek durumda olamayan evde sağlık birimi hastalarının diş muayeneleri ve tedavileri için büyük kolaylık sağladığı belirtildi.

Antalya ADSM Evde Sağlık Hizmetleri Birimi Diş Hekimi Konur Alp Öztekin, "Antalya ADSM Evde Sağlık Birimi olarak bizler evde yatan hastalarımıza koruyucu diş hekimliği, ağız hijyeni eğitimleri, diş çekimleri ve hareketli protezler gibi tedavi yöntemleri yapılabilmekte iken, AKHB tarafından birimimize alınan ve kullanıma sunulan mobil ünit cihazındaki mevcut hava, su tabancası, sakşın, aeretör başlığı, mikromotor kavitron cihazı ve ışınlı dolgu cihazı sayesinde hastalarımıza diş dolguları, kavitron cihazı ile diş taşlarının daha rahat temizlenmesi ve kron köprü hizmetlerini de verilebilmekteyiz" dedi.

Cihaz sayesinde normal bir diş kliniğinde yapılan tedavi işlemlerini hastanın yaşam alanında yapabildiklerini belirten Öztekin, "Bu cihazla hastalarımızın evinde yatağa bağımlı olarak geçirdiği oda bir nevi diş polikliniğine dönüştürülerek ihtiyaç duyulan tedavileri gerçekleştirebilmekteyiz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Evde Yatan Hastaya Diş Tedavisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement