Fas'ın birçok kentinde "Filistin'e destek gösterileri" sürüyor - Son Dakika
Güncel

Fas'ın birçok kentinde "Filistin'e destek gösterileri" sürüyor

Fas\'ın birçok kentinde "Filistin\'e destek gösterileri" sürüyor

Fas'ın birçok kentinde binlerce kişinin katıldığı Filistin'e destek gösterileri düzenlendi.

10.11.2023 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta toplanan yüzlerce anne ve çocuk, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Şehrin sembollerinden Güvercin Kayalıklarında toplanan çocuklar ve anneleri, ellerinde Filistin bayrakları ile sahil boyunca yürüyüş yaptı.

"Özgür Filistin", "Soykırımı durdurun" ve "Hemen şimdi ateşkes" şeklinde slogan atan göstericiler, daha sonra Gazze'de öldürülen çocuklar için mumlar yaktı.

Gösteriye katılan çocuklar, üzerinde "Benim gibi çocukları öldürmeyi durdurun", "Soykırımı normalleştirmeyin" ve "Filistinliler gibi ölümün bir son olmadığını bilen bir milleti yok edemezsiniz" yazılı dövizler taşıdı.

Filistin kıyafeti giyen anneler ve çocukları, Filistin şarkıları söyledi.

Lübnan'ın Sayda şehrinde de cuma namazını bir stadyumda kılan binlerce Lübnanlı, Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılmış ve dua etmişti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana 38'i Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 354'ü asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 506'sı çocuk, 3 bin 27'si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli öldürüldü, 27 bin 490 kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 182 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 70 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fas'ın birçok kentinde 'Filistin'e destek gösterileri' sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement