"Fetih 1453" Filminin Yapımcısına Sponsorundan Dava - Son Dakika
Güncel

"Fetih 1453" Filminin Yapımcısına Sponsorundan Dava

"Fetih 1453" Filminin Yapımcısına Sponsorundan Dava

"Fetih 1453" adlı filme inşaat sponsoru olan Fixkim Yapı Kimyasalları, sponsorluk maddelerine uyulmadığı iddiasıyla filmin yapımcısı Aksoy Film'e dava açmaya hazırlanıyor.

01.03.2012 19:45  Güncelleme: 06:28

Vizyona girdiği günden itibaren milyonlarca insanın izlediği "Fetih 1453" adlı filme inşaat sponsoru olan Fixkim Yapı Kimyasalları, sponsorluk maddelerine uyulmadığı iddiasıyla filmin yapımcısı Aksoy Film'e dava açmaya hazırlanıyor.

Tüm Türkiye'nin vizyona girmesini sabırsızlıkla beklediği ve vizyona girdikten sonra kapalı gişe oynayan "Fetih 1453" filminin şirketine, sponsorluk maddelerine uyulmadığı iddiasıyla dava açılıyor. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Fixkim Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, çok güzel bir film çekildiğine değinerek, "İlk etapta Aksoy Filmi yaptıkları başarılı filmden dolayı tebrik ediyorum. Ama yaptığımız sponsorluk sözleşmesine uymadıkları için kendilerine dava açıyoruz" dedi.

Böyle bir filme gururla sponsor olduklarını söyleyen Balcı, "Aksoy Film isimli şirket bize İstanbul'un fethi üzerine yapılacak bir film teklifi ile geldi. Strafor işi yapan bir firma olduğumuzdan dolayı film setindeki birçok malzemeyi yapma işini üstlenerek 700 bin TL tutarındaki inşaat sponsorluğunu üstlenmiş olduk. Böyle önemli bir olayın içinde olmak bizim için gurur vericiydi ve olduk. Sözleşmenin içinde olan ve üzerimize düşen maddeleri fazlası ile yerine getirdik. Tabi çalışma bittikten sonra meyvelerini almayı bekledik ama istediğimizi alamadık" diye konuştu.

Kendilerine verilmesi gereken reklam alanlarının başka bir firmaya verildiğini öne süren Balcı, "Uyulmayan şartları kısaca anlatacak olursam, sözleşmede çok açık olan tüm billboardlarda, tüm reklam çalışmalarında, film bitiminde ve fragmanların hemen arkasında yer alacağımızı yazdık ve karşılıklı imzaladık. Ne yazık ki billboard tümünde yokuz. Yine sözleşmemizde filmin hemen arkasından gelmesi gereken tam ekran yayınlama vardı, onda da yokuz. Bizim olmamız gereken reklam alanlarına başka firmalar geliyor" ifadelerini kullandı.

Sözleşme şartlarına uyulmadığını iddia eden Balcı, "Aksoy Film'e sözleşme şartlarına uyamadığı için sözleşme üzerinde 1 milyon 50 bin TL'lik tazminat davası açma hakkımız var. Gerekli tutanakları hazırladık ve önümüzdeki hafta davayı açacağız. Hukukçulara göre kazamama gibi bir durum söz konusu olmamakla birlikte, biz daha anlamlı olması adına tazminat rakamını 1 milyon 453 bin TL'ye çıkartmak istiyoruz" dedi.

Yapılanın emek hırsızlığı olduğunu savunan Balcı, "Ben bunu galada fark ettiğimde Aksoy'a söyledim. Dedim ki 'Siz korsan CD çıkaranları emek hırsızlığı ile suçlarken sizin bu yaptığınızın adı nedir', cevap veremediler" ifadelerini kaydetti.

- KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Fetih 1453' Filminin Yapımcısına Sponsorundan Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement