Fotoğrafın Yeni Adı Bursa Fotofest - Son Dakika
Güncel

Fotoğrafın Yeni Adı Bursa Fotofest

Fotoğrafın Yeni Adı Bursa Fotofest

Bruno Barbey, Thomas Hoepker, Kamil Fırat Ve Abbie Trayler-Smith gibi ünlü isimler söyleşilerde çalışmalarını ve hatıralarını paylaştı.

19.10.2013 14:02

Yerli ve yabancı yüzlerce fotoğraf gönüllüsünün katılımıyla Cumhuriyet Caddesi'nde yapılan festival yürüyüşüyle başlayan 3. Uluslararası Bursa Fotofest, bir hafta boyunca fotoğraf meraklılarına unutulmaz günler yaşattı.

Bu yıl üçüncüsü yapılan Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (Bursa FotoFest), 5-12 Ekim 2013 tarihleri arasında fotoğraf sanatçılarıyla fotoğraf tutkunlarını Bursa'da buluşturdu. Bruno Barbey, Thomas Hoepker, Christopher Morris gibi dünyaca ünlü isimlerinde katıldığı festival, Bursa'nın ve Türkiye'nin tanıtımını başarıyla yaptı.

Yerli ve yabancı yüzlerce fotoğraf gönüllüsünün katılımıyla Cumhuriyet Caddesi'nde yapılan festival yürüyüşüyle başlayan 3. Uluslararası Bursa FotoFest, bir hafta boyunca fotoğraf meraklılarına unutulmaz günler yaşattı. Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle, Bursa Kent Konseyi'nin organizasyonuyla, BUFSAD ve gönüllülerin özverili çalışmasıyla yapılan festival boyunca dünyaca ünlü isimleri şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatı buldu.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) devam eden ve küratörlüklerini Selahattin Sevi, Hasan Şenyüksel ve Lalin Akalan'ın yaptığı festival kapsamında, birçok panel, toplantı, atölye çalışmaları, portfolyo değerlendirmeleri gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı birçok fotoğraf sanatçısının ve akademisyenin katıldığı festivale, Bruno Barbey, Thomas Hoepker, Kamil Fırat ve Abbie Trayler-Smith gibi ünlü isimler söyleşilerde çalışmalarını ve hatıralarını paylaştı. Gael Turine, Christopher Morris, Massimo Mastrorillo, Davide Monteleone, Marcus Bleasdale, Werner Bischof, Kutup Dalgakıran ve Nihal Gündüz gibi birçok isim de panel, portfolyo ve atölye çalışmasında düşüncelerini dile getirdi.

Festival kapsamında Merinos AKKM Fuar Alanı'nda tek kapalı alanda açılan dünyanın en büyük fotoğraf sergisi (The biggest photo exhibition in the world) de izlenime sunuldu. 222 sanatçının 86 sergisi ve 2 bine yakın fotoğrafından oluşan sergide, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının birbirinden güzel ve sanatsal değeri olan fotoğrafları yer aldı. Merinos AKKM dışına Zafer Meydanı'nda Zaman Gazetesi Fotoğrafçıları´nın Zaman´a Not Düşen Fotoğraflar Sergisi ile Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi ve Tayyare Kültür Merkezi'nde sergi alanları oluşturuldu.

3. Uluslarası Bursa Fotoğraf Festivali bünyesinde 'Hayatın renkleri' ve 'Kentin renkleri' temalı fotoğraf yarışmaları ve maket kitap yarışması düzenlendi. 'Hayatın Renkleri' fotoğraf yarışmasına, 1403 fotoğrafçı 5239 eserle başvurdu ve 9 eser dereceye girdi, 397 fotoğraf sergilenmeye değer görüldü. 'Kentin Renkleri' konulu fotoğraf yarışmasına ise 776 fotoğrafçı 3640 eserle başvurdu, 6 fotoğraf dereceye girdi ve 135 eser sergilenmeye değer görüldü. Maket Kitap Yarışması'na da 3'ü yabancı 9'u yerli proje başvuru yaptı.

Bir hafta boyunca şölen havasında yürütülen 3. Bursa FotoFest, 10 Ekim tarihinde Merinos AKKM'de düzenlenen törenle sona erdi. Törende, festivale katkı sunan gönüllülere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fotoğrafın Yeni Adı Bursa Fotofest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement