Futbol Takımından Ölen Madencilerin Mezarlarına Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Futbol Takımından Ölen Madencilerin Mezarlarına Ziyaret

Futbol Takımından Ölen Madencilerin Mezarlarına Ziyaret

Zonguldak'ta, Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Kozlu Belediyespor teknik heyet ve futbolcuları, geçen 7 Ocak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen göçükte ölen 8 madenciden Yüksel Koca, Hüseyin...

31.01.2013 15:18

Zonguldak'ta, Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Kozlu Belediyespor teknik heyet ve futbolcuları, geçen 7 Ocak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen göçükte ölen 8 madenciden Yüksel Koca, Hüseyin Kürekçi ve Hasan Bozacıoğlu'nun aynı köyde bulunan mezarlarını ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette madencilerin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Grubunda 6'ncı sırada bulunan Kozlu Belediyespor, Kozlu Maden Ocağı'nda yaşanan facia nedeniyle geçen hafta Tosya Belediyespor ile oynadığı karşılaşmaya siyah formayla çıktı. Kozlu Belediyespor teknik heyet ve futbolcuları, bugün de faciada ölen 8 madenciden 41 yaşındaki Yüksel Koca, 55 yaşındaki Hüseyin Kürekçi ve Hasan Bozacıoğlu'nun Çırgan Köyü'ndeki mezarlarını ziyaret etti. Kulüp yöneticileri Fevzi Demirbaş ve Fikret Korkmaz'ın da yer aldığı ziyarete futbolcular, madencilerin mezarlarına Kozlu Belediyespor atkıları astı.

Duygusal anların yaşandığı ziyarette madencilerin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Ağlayan Yüksel Koca'nın kızı 19 yaşındaki Gizem Koca ile Hasan Bozacıoğlu'nun eşi 37 yaşındaki Gülayşe Bozacıoğlu'nu diğer yakınları teselli etmeye çalıştı.

Kozlu Belediyespor Yöneticisi Fevzi Demirbaş, 1992'de aynı maden ocağında meydana gelen grizu faciasında 263 madencinin öldüğünü hatırlattı. Demirbaş, "7 Ocak'ta bir kez daha canımız yandı. Hepimiz madenci çocuklarıyız. Kozlu Belediyesporlu futbolcu kardeşlerimizin isteği doğrultusunda geçen hafta sahaya siyah forma ile çıktık ve maçı 2-0 kazandık. Bugün de buraya gelerek ölen madenci kardeşlerimizin mezarlarını ziyaret ederek, dua ettik" dedi.

Teknik Direktör Faruk Bahadır da madende ölen insanların yakınlarının anılarını, acılarını hatırlatmak değil, hafifletmeyi amaçladıklarını söyledi. Babasını çok özlediğini belirten Gizem Koca ve diğer madencilerin yakınları ise duyarlılıkları nedeniyle futbolculara teşekkür etti. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Futbol Takımından Ölen Madencilerin Mezarlarına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement