Galatasaray'ın Spor Akademisi Atağı Başladı - Son Dakika
Güncel

Galatasaray'ın Spor Akademisi Atağı Başladı

Galatasaray\'ın Spor Akademisi Atağı Başladı

Galatasaray'ın daha önce görüşmelerde bulunduğu Almanya'daki spor akademisinin hayata geçirilmesi için çalışmalar yoğunlaştı.

18.02.2013 19:47

Galatasaray'ın daha önce görüşmelerde bulunduğu Almanya'daki spor akademisinin hayata geçirilmesi için çalışmalar yoğunlaştı.

Wiesbaden İçişleri ve Spor Bakanlığı'nda çalışma grubu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Wiesbaden Anakent Belediye Başkanı Dr. Helmut Müller, Galatasaray - Schalke 04 maçının skoru ne olur şeklindeki soruya, Galatasaray İstanbul'daki ilk maçta 2-1 galip gelir yanıtını verdi.

Başkan Ünal Aysal refakatinde kısa bir süre önce Wiesbaden ve Frankfurt'ta görüşmelerde bulunan Galatasaray Kulübü'nün Almanya'da kurmak istediği Spor Akademisi projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalar başladı. Daha önceki görüşmelerde bir çalışma grubu oluşturulması kararı alan Galatasaray ve Hessen Eyaleti ile Wiesbaden kenti ilk çalışma grubu toplantısını Wiesbaden'de gerçekleştirdi. Wiesbaden İçişleri ve Spor Bakanlığı'nda gerçekleştirilen ilk çalışma grubu toplantısına Galatasaray'ı Başkan Ünal Aysal'ın Danışmanı Ebru Köksal temsil etti. WİESBADEN DAHA İYİ ŞARTLAR SUNMUŞ

Hessen Eyaleti Başbakanlığı, Hessen İçişleri ve Spor Bakanlığı, Hessen Adalet ve Uyum Bakanlığı, Wiesbaden Belediyesi, Hessen Spor Birliği ve Türk Alman Sağlık Vakfı'ndan temsilcilerinden oluşan çalışma grubuna katılan Ebru Köksal, Galatasaray olarak yetenekli gençlerin yetişeceği spor ağırlıklı okul açıp okuldan yetişen gençleri başta futbol takımız olmak üzere kulübümüzde var olan tüm branşlara kazandırmak istiyoruz. Bunun için de Almanya'da derslerin spor ağırlıklı olacağı spor akademisini hayata geçirmek düşüncesindeyiz. Bazı kentlerle de görüşmelerimiz sürüyor. Fakat bize projemizi hayata geçirilmesinde daha iyi şartlar sunan Wiesbaden'le görüşmelerimizi derinleştirmek istedik. Çalışma grubu çeşitli aralıklarla buluşup projenin ana hatlarını tespit edecek dedi.

İSTANBUL'DA GALATASARAY 2-1 GALİP GELİR

Çalışma grubunda bizzat yer alan Wiesbaden Anakent Belediye Başkanı Dr. Peter Müller, İstanbul ile bir kardeş şehir anlaşmamız var. Wiesbaden olarak Galatasaray'ın bu duruma katkı vereceğini düşündüğümüz projesine sıcak bakıyoruz. Spor ve özellikle futbol anlamında birlikte çalışmalar yapma düşüncesindeyiz. Şartları gözden geçiriyoruz. Görüşmelerimiz son derece olumlu geçiyor diye konuştu. Galatasaray'ın İstanbul'daki maçta 2-1 galip geleceğini söyleyen Dr. Müller, Her şeyden önce centilmence bir maç olmasını dilerim. Galatasaray Drogba ve Sneijder ile daha da güçlendi. Almanya'daki rövanş maçını izlemek istiyorum diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray'ın Spor Akademisi Atağı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement