Garanti'den Pendik'e Yeni Operasyon Binası - Son Dakika
Güncel

Garanti'den Pendik'e Yeni Operasyon Binası

Garanti\'den Pendik\'e Yeni Operasyon Binası

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Pendik Kampüsü'nün 2015 yılında biteceğini ve 1000 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

09.10.2012 12:16  Güncelleme: 12:37

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Pendik Kampüsü'nün 2015 yılında biteceğini ve ortalama 150 milyon dolara inşa edilecek binada ilave 1000 kişinin istihdam edileceğini belirtti.

Garanti Bankası, istikrarlı büyümesine paralel olarak son yıllarda gelişen teknolojik ihtiyaçları doğrultusunda, İstanbul'un hızla gelişen bölgelerinden Pendik'te, 50 dönüm arazi üzerinde, 140 bin metre kare kapalı alana sahip yeni bir operasyon binası inşa ettiriyor.

Garanti Teknoloji'nin yanı sıra Operasyon ve Çağrı Merkezlerinin de kullanımına sunulacak kampüsün temel atma töreni, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik Kaymakamı Cafer Odabaşı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Garanti'nin en önemli başarı anahtarının, nitelikli çalışanları ve yüksek teknolojisi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Özen, şöyle konuştu:

"Bugün artık bankacılık, yüksek nitelikli ve eğitimli insan gücü, derin bir uluslararası finans bilgisi, ileri teknoloji ve inovatif iş süreçleri olmadan başarı sağlanabilecek bir sektör değil. Eski yöntem ve uygulamalarla bankacılık yapmanın bırakın uluslararası arenada az gelişmiş ekonomilerde dahi imkanı kalmamıştır. Bu nedenle, yapılacak yatırımların sadece mali boyutu değil, yenilikçi değerleri ve yaratıcı yönleri de sektörün kaderini belirliyor.

Bugünün dünyasında rekabet edebilmek için, insan kaynağıyla, teknolojik altyapıyla, inovatif yaklaşımlarla değer yaratmak kaçınılmaz. Garanti Pendik Kampüsü'nün de, tüm bu özellikleri içinde barındıracak, uzun vadeli bir yatırım olduğunu belirtmek isterim. Tıpkı uzun yıllar önce kuruduğumuzda sektörün hayretle biraz da tereddütle izlediği Garanti Teknoloji gibi vizyoner bir yatırım oldu. Yüksek maliyetli bir proje olan ve Garanti'nin kurum kültüründen izler taşıyan Garanti Pendik Kampusü'nün, uzun vadede, hem sürdürülebilirlik, hem de çalışan ve müşteri memnuniyeti açısından bankamıza çok önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum."

Yarınların ancak doğru kararlar alındığında, doğru yatırımlara cesaret edildiğinde sağlıklı bir şekilde inşa edilebildiğini anlatan Özen, "Bugünkü başarıyı ancak dünkü gelişimden ve yatırımlarla sağlayabiliyoruz. İşte bu düşüncelerle başlatılan ve uzun süredir üzerinde dikkatle çalışılan Garanti Pendik Kampüs projesi geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda yeşil ve çevre dostu örnek bir proje olma niteliğini taşıyor. İstanbul'un stratejik bölgelerinden Pendik'te hayata geçirilecek projede, yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde, 142 bin metre kare kapalı alan inşa edilecek. Yeşil ve çevre dostu kampüs, üstün hizmet kalitesi ve yaratıcı teknolojik çözümler sunma becerisiyle sektörde farklılaşan Garanti Teknoloji'ye ev sahipliği yapacak. Binada ayrıca, bankanın önemli fonksiyonlarını gerçekleştiren Abacus Operasyon ve Çağrı Merkezleri yer alacak. Kampüs tamamlandığında, ofislerin yanı sıra, oditoryum, spor salonu, kafeterya gibi dinlenme ve sosyal alanlarıyla, 4 bin kişilik, teknolojik bir köy oluşturulacak. Ayrıca Garanti Pendik Kampüsü arsasını 2007 yılında 36 milyon dolara almıştık. 2015 yılında bitecek ve ortalama 150 milyon dolara inşa edilecek binada ilave 1000 kişi istihdam edilecek" bilgisini verdi.

Kampüsü inşa etme fikrinin, her geçen gün daha da büyüyen Garanti ailesinin ihtiyaçları doğrultusunda gündeme geldiğini söyleyen Garanti Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş ise, şunları kaydetti:

"Bizi en çok zorlayan aşamalardan biri arazi arayışı oldu. Son yıllarda sanayiden hizmet sektörüne doğru önemli bir dönüşüm gözlenen Pendik'teki bu arazi dikkatimizi çekti. Sahil, E-5 ve TEM yollarının yanı sıra Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakınlığı, kara, deniz ve metro ulaşımı açısından sunduğu avantajlar nedeniyle öncelikli tercihlerimiz arasında yer aldı. Binada görev alacak arkadaşlarımızın oturduğu semtleri de dikkate aldık. Tüm risk faktörlerini değerlendirdikten sonra, en doğru alanın burası olduğuna karar verdik. Kampüs'ün projelendirme çalışmalarına başladığımız ilk andan itibaren, çevre dostu ve sürdürülebilir bir mimari felsefeyi benimsedik. Garanti Pendik Kampüsü'nde, 4 bin değerli çalışanımıza, toplam 142 bin metre karelik bir yaşam alanı sunacağız. İnanıyoruz ki, uluslararası standartlara sahip proje, Pendik bölgesinin daha da gelişmesinde önemli bir rol üstlenecek."

Bu bölgenin önemli bir dönüşüm bölgesi olduğunu belirten Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ise, "Burası aynı zamanda sanayi dönüşüm bölgesi. Bu yatırımın bölgenin dönüşüm sürecine katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Garanti'nin yeni operasyon binasının temeli atıldı.

Muhabir: Ahmet Hacıfazlıoğlu

Yayıncı: Hülya Ertan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Garanti'den Pendik'e Yeni Operasyon Binası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement