Gazbetonu Oyarak Tarihi Eserlerin Minyatürünü Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Gazbetonu Oyarak Tarihi Eserlerin Minyatürünü Yapıyor

Gazbetonu Oyarak Tarihi Eserlerin Minyatürünü Yapıyor

Kayseri'nin Talas ilçesindeki babadan kalma konakta yaşayan mobilyacı Eyüp Akkaya, inşaatlarda kullanılan gazbetonu bıçakla oyarak ilçedeki cami, konak, yel değirmenlerinin minyatürünü yapıyor.

05.02.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin Talas ilçesindeki babadan kalma konakta yaşayan mobilyacı Eyüp Akkaya, inşaatlarda kullanılan gazbetonu bıçakla oyarak ilçedeki cami, konak, yel değirmenlerinin minyatürünü yapıyor. Akkaya şu sıralar ise Taç Mahal'in maketini yapmaya çalışıyor.

Talas Kiçiköy mahallesindeki tarihi Ali Saip Paşa Caddesi'ndeki konakta çalışmalarını sürdüren Eyüp Akkaya, gazbetonuna şekil vererek oturduğu ilçenin camilerini, konaklarını, yel değirmenlerinin minyatürlerini yapıyor. Kayseri'nin değişik mekanlarını ve yaşadığı Talas ilçesinde bulunan konaklar ve kiliselerin yontu taşından maketlerini yapan Eyüp usta şimdilerde ise Taç Mahal'in maketi üzerinde çalışıyor. Emekli mobilya ustası Akkaya, İstanbul'daki Miniatürk'ü ziyaretinin ardından bu işi yapmaya başladığını belirterek, "Burası baba ocağım. Burada vakit geçiriyorum. İstanbul'da miniatürk köyü gezmeye gittim. Ondan sonra merak sardım. Sanatkarım, mobilyacıyım. Bu minyatürleri yapmaya başladım ve sürekli çalışmalarımı geliştiriyorum. Şu an Taç Mahal'i yapıyorum. Böyle parça parça bıçakla oyuyorum" dedi.

Akkaya, "Kullandığım malzeme gazbeton, yutong taşı da diyoruz. İnşaatlarda kullanılıyor. Hassas bir malzeme ve bunlardan parça parça yapıyoruz. Birleştirip bir eser ortaya çıkıyoruz. Hobi olarak yapıyorum. Ticari bir amacım yok. Emekliliğin tadını böyle çıkartıyorum. Boş durmayı sevmem, emekliler böyle bir uğraşla meşgul olsunlar. Bu yaptığım iş biraz zor. Sabır isteyen bir şey. İğne ile kuyu kazıyoruz" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazbetonu Oyarak Tarihi Eserlerin Minyatürünü Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement