Gazeteci İsmet Demirdöğen'i Kaybettik - Son Dakika
Güncel

Gazeteci İsmet Demirdöğen'i Kaybettik

Gazeteci İsmet Demirdöğen\'i Kaybettik

Önceki dönem Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı, eski RTÜK üyesi; mesleğe ANKA Haber Ajansı’nda başlayan 63 yaşındaki gazeteci İsmet Demirdöğen, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti. İsmet Demirdöğen, yarın Oran Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından Ankara Gölbaşı mezarlığında toprağa verilecek.

09.03.2023 15:39  Güncelleme: 15:53

Önceki dönem Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı, eski RTÜK üyesi; mesleğe ANKA Haber Ajansı'nda başlayan 63 yaşındaki gazeteci İsmet Demirdöğen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti. İsmet Demirdöğen, yarın Oran Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından Ankara Gölbaşı mezarlığında toprağa verilecek.

Önceki dönem Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı, eski RTÜK üyesi gazeteci İsmet Demirdöğen, Ankara'da bir süredir amansız hastalık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bugün vefat etti. Demirdöğen, yarın saat 13.00'da Oran Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından Ankara Gölbaşı mezarlığında toprağa verilecek.

ANKA Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Göksel Bozkurt, yayınladığı taziye mesajında "Sevgili meslek büyüğümüz İsmet Demirdöğen'i kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz… Mesleğe ANKA Haber Ajansı'nda başlayan İsmet Demirdöğen, dik duruşu, ilkeli gazeteciliği, basın ve ifade özgürlüğü için verdiği yılmaz mücadelesi ile Ankara gazeteciliğinin saygın ve örnek ağabeyi; mesleğin yüz akı, onurlu kalemiydi… Onu hiç unutmayacağız…. ANKA ailesi adına; ailesine, sevenlerine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyorum… Işıklar içinde uyu İsmet ağabey… Devrin daim olsun" dedi.

İsmet Demirdöğen için meslek örgütleri şu mesajları yayınladı:

Çağdaş Gazeteciler Derneği: "1983'te Derneğimize üye olduktan sonra Yönetim Kurulu üyeliği, Genel Sekreterlik ve Genel Başkanlık görevlerinde bulunan; Ankara gazeteciliğinde, mesleki tecrübesi ve örgütlü mücadelesiyle sevilen değerli meslek büyüğümüz İsmet Demirdöğen'in acı kaybını öğrenmiş bulunmaktayız. Toprağı bol, ışıklar içinde olsun; ailesinin ve örgütümüzün başı sağolsun."

Gazeteciler Cemiyeti: "Sevgili meslektaşımız İsmet Demirdöğen'i kaybettik. Mesleğe ANKA'da başlayan, Ankara gazeteciliğinin önemli ismi, ÇGD Genel Başkanlarından ve önceki RTÜK üyelerinden Demirdöğen'in gazeteciliğe ve basın özgürlüğü mücadelesine katkıları unutulmayacak. Başımız sağ olsun."

DİSK Basın-İş: "Basına yönelik saldırıların en yoğun olduğu günlerde ÇGD Genel Başkanlığı'nı üstlenen, hayatının her döneminde safını hak alma mücadelesinden yana tutan mücadele arkadaşımız, dostumuz İsmet Demirdöğen'i yitirdik. Ailesine, tüm dostlarına başsağlığı diliyoruz. Anısını yaşatacağız."

İSMET DEMİRDÖĞEN'İN ÖZGEÇMİŞİ

1960 yılında doğan Demirdöğen, Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'nu bitirdi. Gazeteciliğe ANKA Haber Ajansı'nda başladı. Çeşitli gazete, dergi ve televizyonlarda; muhabir, parlamento büro şefi, haber müdürü, haber koordinatörü ve Ankara Temsilcisi olarak görev yaptı. 1996-2003 yılları arasında Çağdaş Gazeteciler Derneği'nde Genel Başkanlık görevini yürüttü. 2013-2015 yılları arasında CHP TBMM Grubu'nun basın danışmanlığını yaptı. Daha sonra CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçildi. Demirdöğen, bu görevini de 2015-2019 yılları arasında yürüttü.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gazeteci İsmet Demirdöğen'i Kaybettik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement