Gaziantep'te İHD ve Avukatlardan Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te İHD ve Avukatlardan Tutuklama

Gaziantep\'te İHD ve Avukatlardan Tutuklama

Gaziantep'te İHD ve avukatlardan tutuklamaGAZİANTEP'te, İnsan Hakları Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Derneği ev Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri yaptıkları ortak basın açıklamasında bazı yargı mensuplarının hükümetin talimatlarıyla hareket ederek mesnetsiz soruşturmalar açtıklarını iddia etti.

24.06.2016 17:30

Gaziantep'te İHD ve avukatlardan tutuklama

GAZİANTEP'te, İnsan Hakları Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Derneği ev Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri yaptıkları ortak basın açıklamasında bazı yargı mensuplarının hükümetin talimatlarıyla hareket ederek mesnetsiz soruşturmalar açtıklarını iddia etti.

İHD binasında yapılan basın açıklamasına çok sayıda dernek üyesi katıldı. Dernek adına basın açıklamasını okuyan Av. Adanan Erol, Suruç patlamasıyla bozulan çözüm ve barış sürecinin tekrar başlaması gerektiğini söyledi. Çözüm sürecinin bitmesinin ardından hukuk kanalıyla da bazı kesimlerin önlerin kesilerek haksız soruşturmalar ve tutuklamalar yapıldığını belirten Erol şunları dedi:

"Acı ölümlerin ve katliamların yanında, doğrudan doğruya hükümetin açık talimatlarıyla yürütülen yargı operasyonları da savaş politikalarına paralel bir şekilde başladı. Bu politika ile tüm demokratik çevrelere, akademisyenlere, avukatlara ve gazetecilere yönelik hormonlu, yapay soruşturmalar başlatılmış ve bu soruşturmaların büyük çoğunluğu tutuklanma ile sonuçlanmıştır. Ne yazık ki hakim ve savcıların büyük kısmı bu talimatlara karşı direnememiş ve talimatlara uygun şekilde hareket etmiştir. Özellikle yaşadığımız şehir Antep bu yargı operasyonlarına fazlasıyla maruz kalan bir şehirdir. Antep'te ciddi anlamda DAİŞ çetelerinin hücre evlerinin ve militanlarının olduğunun bilinmesine rağmen yargı operasyonları HDP, DBP ve ESP başta olmak üzere tüm emekçi, öğrenci, gazeteci ve muhalif kesimlere yapılmaktadır. Özellikle haziran 2014'te kurulan Sulh Ceza Hakimlikleri bu tür yargı operasyonlarının ve hukuksuzluğun temel nedenidir. Sulh Ceza Hakimlikleri, emniyet müdürlüğünün bir şubesi olarak görev yapmakta emniyetin ve savcılığın neredeyse tüm taleplerini yerine getirmektedir. Antep'te özelinde TEM(Terörle Mücadele) şube tarafınca yürütülen istisnasız tüm dosyalarla ilgili emniyetin ve savcılığın talebiyle Sulh Ceza Hakimleri kısıtlama kararı koyarak biz avukatların dosyalara ulaşmalarını engellemekte ve müvekkillerin hangi suça isnatla gözaltına alındığını dahi öğrenmemekteyiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te İHD ve Avukatlardan Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement