Genç Doktorlar Hipokrat Yeminiyle Mezun Oldular - Son Dakika
Güncel

Genç Doktorlar Hipokrat Yeminiyle Mezun Oldular

Genç Doktorlar Hipokrat Yeminiyle Mezun Oldular

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bu dönem mezun olan 128 öğrenci hipokrat andını okuyark tıp mesleğine ilk adımlarını attı.

03.07.2014 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bu dönem mezun olan 128 öğrenci hipokrat andını okuyark tıp mesleğine ilk adımlarını attı. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'nde bulunan Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Şükrü Hatun, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve mezun olan öğrenciler ile velileri katıldı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca törende yaptığı konuşmada hekimliğin çok büyük özveri isteyen bir meslek olduğunu belirterek, Hekimlikte hep zorluklar bir araya geliyor ama çok onurlu ve şerefli bir meslek. Sizleri yetiştiren öğretmenlerinize ve yetiştirip bugüne getiren ailelerinize de teşekkür ediyorum. Her şeyden önce evrensel bir mesleğe sahipsiniz. İnsan hayatının her noktasında doktor ve sağlık hizmeti vardır dedi.

'HASTALARLA GÖZ TEMASI KURUN'

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ise konuşmasında mezun olan öğrencilere, hastalarla göz teması kurmaları gerektiğini söyleyerek konuşmasına söyle devam etti

Sizler önünüze gelen hastalara emar kegıdı verip gönderen doktorlardan olmayın. Ne yapıp edip hastalara eliniz ve gözünüz değsin. Artık bugün birer hekimsiniz. Buradan mezun olan öğrenciler dünyanın en güzel mesleğine sahip olan insanlar olarak buradan ayrılıyorlar. Sizlere Cumhuriyet'i ve yüce Türk bayrağını emanet ediyoruz. Yeni hekimleri tebrik ederek hayatlarında başarılarının devam etmesini dilerim. dedi.

'KENDİLERİNE GÜVENEN BİRER HEKİM OLARAK MEZUN OLUYORLAR'

Vatana 128 mezun kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, da Bugün hepimiz için sevinçli bir gün. Öğrencilerimiz zorlu eğitim sonrasında kendilerine güvenen birer hekim olarak mezun oluyorlar. Bugün mezun ettiğimiz öğrencilerle birlikte vatanımıza bin 130 yeni hekim kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mezuniyet bir bitiş değil başlangıçtır. Hepinizin çok önemli bilim insanları olacağına inancım tam diye konuştu.

Törenin sonunda Tıp Fakültesi'nden mezun olan 128 öğrenci Hipokrat Andı'nı okuyarak ve keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Tıp Fakültesi'nde dönem birincisi Sebla Güneş, fakülte ikincisi Hasret Erkmen, üçüncüsü ise Nehime Ata oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genç Doktorlar Hipokrat Yeminiyle Mezun Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement