Genç Sporcular Fatih'te Yetişiyor - Son Dakika
Güncel

Genç Sporcular Fatih'te Yetişiyor

Genç Sporcular Fatih\'te Yetişiyor

Fatih'teki çocuklara spor sevgisi aşılamak ve küçük yaşlarda yeteneklerini keşfederek bilinçli sporcular olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Yaz Spor Okullarının açılışı gerçekleştirildi.

11.07.2018 14:57

9 branşta bin 600 öğrencinin kayıt yaptırdığı okulların açılışına Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver de katıldı. Fatih Belediyesi, 7-14 yaş arası çocukları spora teşvik etmek ve yeni nesil yetişecek sporcuları bilinçli olarak yetiştirebilmek amacıyla Yaz Spor Okullarının açılışı yapıldı. Mimar Sinan Stadı'nda açılışa Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin, Başkan Yardımcıları ile çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Başkan Hasan Suver, çeşitli branşlarda spor yapan öğrencilerle yakından ilgilenirken okçuluk, satranç, basketbol ve voleybol oynayan çocuklara katılması renkli görüntüler oluşturdu. Ardından açılışta yapılan konuşmalarda öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren spor yapmasının önemine dikkat çekildi.

"ÇOCUKLARIMIZ MUTLAKA BİR SPORLA İLGİLENSİNLER"

Çocukların en az bir spor dalıyla ilgilenmesi gerektiğini belirten Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, "En çok futbol, voleybol, basketbolu tercih ediyorlar. Biz yüzme dahil pek çok branşta bu eğitimi vermeye çalışıyoruz. Maksat şudur; çocuklarımız mutlaka bir sporla ilgilensinler. Kendilerinin hoşuna giden bir sporla ilgilensinler ki ileri de sağlıklı yaşama şansını elde edebilsinler. Şehir hayatı insanın hareket kabiliyetini azaltıyor. Oysa insanın sağlıklı yaşayabilmesi için hareket etmesi lazım. Biz bir yandan bunu hedeflerken diğer yandan da yarının şampiyonlarının yetişmesini istiyoruz. Belki de bu şampiyonlar belediyemizin yaz spor okullarında eğitim alan çocuklarımızın arasından çıkacak. Öyle umuyor ve diliyoruz." dedi.

Açılışın yapılmasıyla balonlar gökyüzüne bırakıldı. 33 eğitmenin bulunduğu yaz spor okullarında öğrencilere futbol, basketbol, voleybol, yüzme, okçuluk, minigolf, badminton, jimnastik, satranç gibi 9 branşta eğitim veriliyor. Ağustos ayında sona erecek olan yaz spor okulları kapsamındaki eğitimler ise Çemberlitaş Anadolu Lisesi, Yedikule Anadolu Lisesi, Riyaziyeci Salih Zeki Ortaokulu, Gazi İmam Hatip Ortaokulu, Karagümrük Ortaokulu, Mimar Sinan Stadı, Balat Yaşam Merkezi, Çapa Fen Lisesi gibi okullarda veriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç Sporcular Fatih'te Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement