Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek Açıklaması

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek Açıklaması

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Bugün kazanmak bizim için çok önemliydi" dedi.

26.04.2014 01:02  Güncelleme: 09:15

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Bursaspor'u 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, rakibe pozisyon vermeden devreyi kapattıklarını belirterek, Ankara'daki bütün maçlarda, maçlardan önce favori Gençlerbirliği bunu kullandık. Bugün itibariyle maçtan önce Bursa'ya karşı favori bizdik. Bunu sahada oyunla ve mücadele ile pekiştirmek bizim adımıza çok önemliydi. Maçın geneline bakıldığı zaman ilk yarı oyunu koparabilirdik. 3 tane çok net pozisyonumuz var. Rakibe pozisyon vermeden ilk devreyi bitirdik. Bizim için takım bütünlüğü ofansta ve defansta çok önemli. Bloklar arasını doğru kurguladığımız zaman her takıma karşı zorluk yaratıyoruz. Bugünde bu anlamda çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çok da güzel bir gol attık. Zec o anlamda da teşekkür ediyorum. Attığı her maçı da kazandık. Buda bizim için çok değerli. Golden sonra daha da farklı olabilirdi. Final paslarını doğru değerlendirebilseydik. Doldur boşat da rakibe bir iki tane pozisyon verdik. Onlarda bizi ciddi anlamda sıkıntıya soktu dedi.

Önlerinde 3 önemli müsabakanın olduğunu ifade eden Özdilek, şunları söyledi

Bugün kazanmak bizim için çok değerliydi. 44 yaptık bundan sonra ne olur açıkçası ben de bilmiyorum. Gelebilecek her türlü hedefe de hazırlıklıyız. Önümüzde 3 tane zorlu müsabaka var. İkisi İstanbul'da birisi Galatasaray, diğeri Beşiktaş, içeride Antalya ile oynayacağız. Şu anki takımın mücadelesi, performansı, saha içindeki heyecandan son derece memnunum. Bu akşam bunun keyfini yaşayacağız.

E-Bilet uygulaması hakkında değerlendirmede bulunan Özdilek, Onunla ilgili çok konuşmak gerekir ama şuan da ona girmeyi çok doğru bulmuyorum. Yeni bir uygulamanın insanları zorlukla karşı karşıya getirmesi sadece bizim problemimiz değil, bütün takımların, seyircilerin problemi. Buna alışacaklar. Özellikle gelecek sene daha anlayışlı daha organize olmuş seyirci kitlesi olacaktır diye umut ediyorum. Seyirciler bu stattı doldurmadıktan sonra bu futbolun hiç bir manası, hiçbir anlamı da yok ifadesini kullandı.

Gençlerbirliği futbolcusu Ante, kaliteli bir takım olduklarını ortaya koyduklarını belirterek, 7-8 maç iyi oynuyoruz. 8 maçtan 7'sini kazandık. Galibiyet serimiz vardı. Bugünde iyi bir maç ortaya çıkardık. Önemli bir 3 puan aldık. Baktığınızda taraftar olarak oynamak biraz zor. Zor bir maç oldu. Onlarında hayal kırıklığına uğradıklarını gördük hep birlikte. Her şeye rağmen iyi bir ekip olduğumuzu ortaya koyduk. Puanları aynı olan takımlar karşı karşıya geldi. Bizim için çok önemli bir galibiyetti diye konuştu.

Diğer bir Gençlerbirliği futbolcusu Ermin Zec ise, 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, Gol atmak güzel bir şey gurur verici ama bundan daha önemlisi takımın aldığı 3 puandır. Güçlü bir takım olan Bursaspor karşısında 3 puan aldık. İyi oynayarak bu 3 puanı aldığımızı düşünüyorum. Bu yüzden bütün arkadaşlarımız tebrik ediyorum dedi.

Sözleşme yenileme konusuna da değinen başarılı golcü Zec, şöyle devam etti Sözleşmem bitiyor. Belli başlı kulüplerden teklifte alıyorum ama dediğiniz gibi 4 sene Ankara'da kalmamdan dolayı artık benimsedim. Burayı seviyorum buradaki ortamdan memnunum. Onları düşünmek için çok fazla vakit ayırmıyorum. Önümüzdeki maçlara veriyorum kendimi.

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor Teknik Direktörü Ümit Şengül, 2-3 net penaltının verilmediğini ve hakem hatalarından dolayı maçı kaybettiklerini belirterek, şunları söyledi

Maç öncesi bu maçı yüzde yüz kazanmamız gerektiğini ifade ettim. Maça başladığımızda özellikle ilk yarıda çok kötü bir görüntü sergiledik. Bir türlü istediklerimiz yapamadık. Pozisyon üretmekte sıkıntı yaşadık. İkinci yarıya başladıktan sonra üst üste pozisyonlar bulduk. Ama bir tülü gol atmaya muvaffak olamadık. Rakibin yan topundan gol yedik. Serdar'ın sakatlanıp çıkması bizim oyun düzenimizde aksaklık yarattı. Orta saha özellikli bir oyuncumuzu stopere almak zorunda kaldık. Şamil müdahale etmeye çalıştı ama yetişemedi ve golü yedik. Golden sonra yine pozisyonlar üretmeye çalıştık. 2-3 tane bizim lehimize verilmesi gereken penaltı pozisyonu diye düşündüğümüz pozisyonlar var. İlker Meral'in Galatasaray maçında bizim aleyhimize verdiği penaltıya bakıyorum, pozisyonla alakası yok, penaltıyla alakası yok bizim aleyhimize penaltı çalınıyor. Bugün Süleyman Abay,2-3 tane net penaltıyı bizim aleyhimize düdük çalarak bizi cezalandırdı. Art niyet aramak istemiyoruz ama bu kadar kötü bir yönetim görmedik desem yeridir. Süleyman Abay ve ekibi bize göre sınıfta kaldı. Kendisini vicdanı ile baş başa bırakıyorum.

Şengül, futbolcuların hedeften uzaklaşma korkusundan dolayı hırçınlık gösterdiğini söyleyerek, Futbolcular bu maçın kaybında UEFA hedefinin tamamen biteceği düşüncesindeydiler. Bu maçın kaybı öyle bir atmosfer yaratacaktı. O yüzden biraz gerildiler. Geriye düştükten sonra da kendileri göre yapılan hakem hatalarından sonra da hırçınlaştılar. İstemediğimiz olaylar tabi ki bunlar. Önümüz de 3 haftalık bir süreç var. Her oyuncuya ihtiyacımız var. Şamil'inde atılması doğal değil dedi.

Bursaspor futbolcusu Ozan İpek, hakem hatalarına değinerek, şunları söyledi

Maça istediğimiz gibi başlayamadık. İlk yarıda bir tane pozisyon verdik. İkinci yarının başıyla beraber oyunun üstünlüğünü elimize aldık. Maç bize dönmeye başlamışken pozisyonlara girdik kaçırdık. Tam bize dönmeye başlamışken golü yedik. 2 tanesi yüzde yüz penaltı diyorlar bize. Bunları vermemesi hakikaten Galatasaray maçını da sayarsak anlam veremiyorum. Bu maçtaki ilk pozisyon elle oynayan karşıda ki değil de 4'üncü hakem ile yan hakem Fernando'nun elle oynadığını söyledi. Böyle komik kararlar vermek bizim emeğimize yazık oluyor. Maçın önüne geçen daha çok hakemlerin hatasıydı. Bugün ilk defa oynadım. Nefes ve ayak açısından iyiydi. Çok kısa bir zaman kaldı. 3 maç kaldı. Bu maçla birlikte hedeften biraz daha uzaklaştık.

Bursaspor'un kaptanı İbrahim Öztürk, hakem hatalarından söz ederek, Kısa bir dönem kaldı. Bununla birlikte 4 maçta hedeften kopmamak için baktığımız zaman bir puan farkı vardı ama farkı kapatacağımıza inanıyorduk. Çok önemli bir maçtı. Sahaya çıkıp mücadeleyi gösterdik. Bazı nedenlerden dolayı neticeye gidemedik. Neticeye götürülmedik. Bu sıkıntıları sürekli yaşıyoruz. Artık çizgi hakemleri var belki ekstra çizgi hakemleri olsa onlarda mı görmeyecek veya göremeyecek mi onu da tartışmak gerekiyor şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özdilek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement