Gerçeker: "Öncelikle Davaların Kısa Sürede Bitirilmesinin Çareleri Aranmalı" - Son Dakika
Güncel

Gerçeker: "Öncelikle Davaların Kısa Sürede Bitirilmesinin Çareleri Aranmalı"

Gerçeker: "Öncelikle Davaların Kısa Sürede Bitirilmesinin Çareleri Aranmalı"

'Daire Sayısının Arttırılmasına Gerek Yok; Bölge Adliye Mahkemeleri Kurulursa Yargıtay'ın İş Yükü Azalır'

07.01.2011 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, gündemdeki konularla ilgili olarak makamında basın toplantısı düzenledi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yargıtay'daki iş yoğunluğu sorununun, yargılamaların makul süre içinde bitirilememesinden kaynaklandığını belirten Gerçeker, "Onun için öncelikle davaların kısa sürede bitirilmesinin, makul sürede bitirilmesinin çareleri aranmalı," dedi.

Gerçeker, tutuklu dosyalarının zamanında karara bağlanmadığı şeklindeki eleştirilerle ilgili olarak, şunları söyledi:

"Deniliyor ki, 'Bu dosyalar önemli dosyalardı. Bu uzatma sürelerinin 2010 sonunda yürürlüğe gireceği biliniyordu. Niye bunun çaresi aranmadı'' Bu doğru değil! Kesinlikle söylüyorum, altını iki kere kırmızı kalemle çizerek söylüyorum. Böyle bir iddia kesinlikle doğru değil. Bütün arkadaşlarımız, tutuklu dosyalar gelir gelmez gerekli işlemleri yapmışlar. Duruşma gününü vermişler, tebliğname tebliğe çıkarmışlar. Ama her dosyanın bir inceleme prosedürü vardır, yasal süreci vardır. Her dosya aynı şekilde incelenmez."

"ÖNCELİKLE DAVALARIN KISA SÜREDE BİTİRİLMESİNİN ÇARELERİ ARANMALI"

Yargıtaydaki iş yoğunluğu sorununun, yargılamaların makul süre içinde bitirilememesinden kaynaklandığını vurgulayan Gerçeker, "Onun için öncelikle davaların kısa sürede bitirilmesinin, makul sürede bitirilmesinin çareleri aranmalı" dedi.

'DAİRE SAYISININ ARTTIRILMASINA GEREK YOK'

Gerçeker, bölge adliye (istinaf) mahkemeleri hayata geçirilecekse, Yargıtay'da daire sayısının artırılmasına gerek olmadığını kaydederek, bölge adliye mahkemelerinin kurulmasıyla Yargıtay'ın iş yükünün azalacağını anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gerçeker: 'Öncelikle Davaların Kısa Sürede Bitirilmesinin Çareleri Aranmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement