Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava

Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava

Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi.

20.01.2015 13:43

Gezi Parkı odaklı eylemlere ilişkin Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, eski İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ve Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Mücella Yapıcı'nın da aralarında bulunduğu 14 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Arzu Becerik, savunması alınamayan Hakan Çelikkaya'nın savunmasının alınamaması nedeniyle yargılamaya devam edilmemesi gerektiğini öne sürerek, sanığın bulunamamasının devletin sorunu olduğunu dile getirdi.

Diğer avukatların da beyanda bulunmasının ardından hakim Ahmet Tokat ara kararı açıkladı. Tokat, sanıklardan Hakan Çelikkaya hakkında yakalama kararı çıkarılacağını tutanağa yazdırdığı sırada, salonda bulunduğu anlaşılan Çelikkaya, ayağa kalkarak kendini tanıttı.

Hakim Ahmet Tokat, sanık Çelikkaya'ya savunmasını yapıp yapmayacağını sordu.

Çelikkaya savunmasında, herkes gibi kalabalığın içinde olduğunu ve polisin "dağılın" ihtarına karşın olay yerinden ayrıldığını ifade etti. Savcılık ifadesini reddeden Çelikkaya, savcılık ifadesinde normal gözlüğünün deniz gözlüğü olarak anlaşılmış olabileceğini iddia etti.

Duruşma, eksiklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, HDP Parti Meclisi Üyesi Ender İmrek, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin ve Halkların Demokratik Kongresi Üyesi Haluk Ağabeyoğlu'nun, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan 2 ile 6 yıl, "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak, dağılmamak" suçundan 1 yıl 6 ay ile 3 yıl, "halkı kışkırtma" suçundan 1 yıl 6 ay ile 4 yıl arasında olmak üzere toplam 5 ila 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması isteniyor.

Diğer 21 şüphelinin ise "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak, dağılmamak" suçundan 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement