Giresun Valisi'nden 3 Özel İdare Yetkilisine Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Giresun Valisi'nden 3 Özel İdare Yetkilisine Soruşturma

Giresun Valisi\'nden 3 Özel İdare Yetkilisine Soruşturma

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü'nün görev yaptığı dönemde Giresunspor'a 600 bin lira aktarılmasıyla ilgili olarak İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden ve iki kişi hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

12.01.2012 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü'nün görev yaptığı dönemde Giresunspor'a 600 bin lira aktarılmasıyla ilgili olarak İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden ve iki kişi hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Giresun İl Genel Meclisi, 2010 – 2011 sezonunda futbolculara transfer taksitlerini ödemekte güçlük çeken Giresunspor'a destek amacıyla Özel İdare kaynaklarından yaklaşık 600 bin lira aktarılmasına karar verdi. Dönemin Giresun Valisi Mustafa Yaman'ın imzasıyla yeşil – beyazlı kulübe belirtilen miktar aktarıldı. Dönemin Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü, 3 Temmuz 2011'de başlatılan şike soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve İstanbul'a götürülerek tutuklandı.

Şike soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, Giresunspor'un para trafiğini incelerken söz konusu miktarı da mercek altına aldı ve paranın ne amaçla kulübe aktarıldığı konusunun araştırılması için İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Bakanlığın talebi üzerine Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de, Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, İl Özel İdare eski Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu ve Meclis Plan Bütçe Komisyon üyesi Recep Hıdır hakkında 'görevlerini kötüye kullandıkları" iddiasıyla soruşturma açtı.

Vali Dursun Ali Şahin, "Davayı yürüten İstanbul Özel Yetkili Savcısının girişimi üzerine İçişleri Bakanlığı Giresun Valiliği'nden bilgi istedi. İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, İl Özel İdare eski Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu ve Meclis Plan Bütçe Komisyon üyesi Recep Hıdır hakkında 'görevlerini kötüye kullanmaları' nedeniyle başlatılan bir soruşturma. Şike değil, görevi kötüye kullanma. Soruşturmayla ilgili dosyayı bugün imzaladım" dedi.

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden ise, "Yeni bir durum değil. Bizim adımız zaten dosyada geçiyor. İfadelerimize de başvurulacak. Biz kamu görevlisiyiz. Hoş bir durum değil" ifadesini kullandı.

PEKER'İN ARDINDAN BAŞKAN SEÇİLMİŞTİ

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın, kulübe zor durumdan kurtulması amacıyla aktarılan paranın şike ve teşvik primi olaylarında kullanılıp kullanılmadığının araştırılması kapsamında bu soruşturmayı istediği öğrenildi. Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Giresunspor Başkanı Ömür Ülkü, yine aynı soruşturmada tutuklu olan Olgun Aydın Peker'in yerine yeşil – beyazlı kulübün başkanlığına seçilmişti. Soruşturma kapsamında ayrıca, her iki başkan döneminde görev yapan Giresunspor eski yöneticileri Coşkun Çalık, Abdullah Karakus ve Hakan Karaahmet de tutuklu olarak yargılanmayı bekliyor. - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun Valisi'nden 3 Özel İdare Yetkilisine Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement