Gölge Oyununa Öğrencilerden Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Gölge Oyununa Öğrencilerden Büyük İlgi

Gölge Oyununa Öğrencilerden Büyük İlgi

Bilgem Turizm etkinliğinde Doğuş Koleji öğrencileri eğlenceli dakikalar yaşadı

09.03.2013 16:39

Özel Doğuş Koleji Konferans Salonu'nda sahnelenen Türk tiyatrosunun vazgeçilmezleri arasında yer alan hacivat ve karagöz UNİMA Milletlerarası Gölge Oyunu Birliği Komisyon Üyesi ve Turizm ve Kültür Bakanlığı Geleneksel Tiyatro Sanatçısı Hayali Ahmet Aksoy tarafından sahnelendi. Karagöze Gelen Mektup adlı gölge oyunu, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Bilgem turizm organizatörlüğünde sahnelenen oyuna, ilköğretim okulu öğrencileri yoğun ilgi göstererek neşeli saatler yaşadılar. Oyundan önce UNİMA Milletlerarası Gölge Oyunu Birliği Komisyon Üyesi ve Turizm ve Kültür Bakanlığı Geleneksel Tiyatro Sanatçısı Hayali Ahmet Aksoy öğrencilere, Karagöz ve Hacivat'ın hikayesini anlattı.

Hacivat-Karagöz gölge oyununu büyük bir dikkatle izleyen minik öğrenciler, oyun sonunda kafalarına takılan soruları Aksoy'a sorarak bilgi edindiler. Aksoy, Hacivat-Karagöz gölge oyununun hazırlanışı ve seslendirilişi konularında öğrencilere açıklamalarda bulundu.

Okul idaresi, öğretmenlerin ve çok sayıda İlköğretim Okulu öğrencisinin izlediği Hacivat-Karagöz gölge oyunu üç seans olarak sergilendi.

Doğuş okulları genel kordinatörü celal günay " Çocuklarımız bugün eğlenerek öğrendiler. 650 yıllık bir kültürel mirasımız olan, okul müfradatında bulunan Hacivat ve Karagöz gölge oyununu çocuklarımızla buluşturan bilgem turizm genel müdürü Dilgan Bilge Taş'a teşekkür ederiz" dedi.

Bilgem Turizm genel müdürü Dilgan Bilge Taş " çocuklarımızın gelişim sürecine katkı sağlayacak etkinlikleri düzenlemek bizlere mutluluk veriyor.Bu tür etkinilikler gelişmekte olan çocuklarımızın kültürel ve sosyal yönden kendilerini geliştirmelerini sağlıyor. Bilgem Turizm olarak, geleceğimiz olan çocuklarımıza en güzeli sunmak, onların gelişimine katkı sağlamak en büyük hedefimizdir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gölge Oyununa Öğrencilerden Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement