Görme Engellilere Destek İçin Bastonla Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Görme Engellilere Destek İçin Bastonla Yürüdüler

Görme Engellilere Destek İçin Bastonla Yürüdüler

Beşiktaş Belediyesi görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla bir yürüyüş düzenledi.

15.10.2014 15:40

Beşiktaş Belediyesi görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla bir yürüyüş düzenledi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve çok sayıda kişi, görme engellilere destek vermek için gözlerine bant takarak bastonla yürüdü.

Beşiktaş Belediyesi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü kapsamında engellilerin trafikte yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için "Biz de varız" sloganıyla yürüyüş düzenledi. Beşiktaş sahilinden başlayan yürüyüş, Barbaros Meydanı'na kadar devam etti. Yürüyüşe; Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar başta olmak üzere Trafik Mağdurları Derneği, Sokak Bizim Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Bisikletliler Derneği, Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve Beltaş Vakfı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılarak destek verdi. Yürüyüşe katılanlar engellilerin çektiği sıkıntıları daha iyi anlamak için göz bandı takarak ve beyaz baston kullanarak trafikte yürümeye çalıştı. Etkinlikte Başkan Hazinedar da görme engeli olmayan vatandaşlarla birlikte gözlerini kapatarak görme engellilerin rehberliğinde 4 yaya geçidinden geçti.

Karanlıkta yürümenin zorluklarından bahseden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Karanlık her anlamda rahatsız edicidir. Onlar zorunlu olarak görme engelliler ve hayatlarını bu şekilde yaşamak zorundalar. Bugün Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü'nü, hatırlatmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Çok sayıda engelli kardeşimizle birlikle ve potansiyel engelli olan vatandaşlarımızla beraber trafikte bir yarım saat gerçekleştireceğiz. Bu geçireceğimiz zamanın bir kısmı İstanbul'u kalbi olan Beşiktaş'ta akan trafiğin içinde gerçekleşecek engellileri anlamak için önce onların yaşadıklarını yaşamak gerekir. Bizde hem idareciler olarak hem de vatandaşlarımızla beraber onların yaşamış olduğu zorlukları bizde yaşayacağız" dedi.

"GÖRME ENGELLİLER İÇİN KALDIRIMLAR PROBLEMLİ"

Dünya Beyaz Baston Engeliler günü dolayısıyla bu organizasyonun gerçekleştiğini söyleyen görme engelli İrfan Bulut, "Yolda yürürken en çok zorlandığımız konu kaldırımların düzgün olmaması. Kaldırımlarda bizim için kabartma yapılması lazım caddelerde ve sokaklarda sesli uyarı sistemlerinin olması lazım. Böyle olursa bizim için daha rahat olur" diye konuştu.

Trafikte görmek engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için etkinliğe katılan Volkan Parlak, "Biz de karşıdan karşıya geçerken onlar gibi hissedip empati kurabilmek için gözlerimize bantlar takıp elimize aldığımız beyaz bastonlarla onların refakatinde karşıdan karşıya geçmeye çalışacağız. Böylelikle onları hem daha iyi anlayacağız ve onların yaşadıklarına dikkat çekmiş olacağız" dedi.

"HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR"

Engelliler için yaşanılır bir şehir istediğini dile getiren görme engelli Özgür Ergel ise, "Her insan bir engelli adayıdır. Şehirde gezerken en büyük sorunumuz kaldırımlarda kabartma olmaması. Her yere yapılmaması, yaygın olmamasını istiyoruz. Kaldırımda yürürken çeşitli engellere karşılaşıyoruz. Engelliler için daha güvenli yollar yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görme Engellilere Destek İçin Bastonla Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement