Görmez, Hz. Hatice'yi Anlattı - Son Dakika
Güncel

Görmez, Hz. Hatice'yi Anlattı

Görmez, Hz. Hatice\'yi Anlattı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez, Şanlıurfa'da 'Hz. Hatice'nin Hayatı' konulu sunum yaptı.

10.03.2015 10:16

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez, 'Hz. Hatice'nin Hayatı' konulu sunum yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez, Vali İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesi Şanlıurfa Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa İl Müftülüğü arasında kanser taraması protokolü imzaladı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Vali İzzettin Küçük'ün konuşması ile devam etti.

Konuşmasında Vali Küçük "Özgecan olayından sonra bütün insanlar bunu şiddetle kınadı. İhtiyacımız olan da budur. Pek çok kanun ve hukuki düzenleme kadını şiddetten korumak için yapılıyor ama bunlar bir noktadan sonra yeterli değil. Bu sadece devletin yapacağı bir şey değil. Herkesin bu konuya el birliği ile destek olması lazım. Bir yerde bir kadın şiddet gördüğü zaman herkes izliyor. Hatırlayın birçok kadın cinayeti oluyor ve kimse sesini çıkarmıyor. Peki böyle gaddar erkeklere ne yapmak lazım. Bunlar ayıplanmaktan ve toplum içine çıkamamaktan anlar. Böyle insanların ayıplanması lazım" dedi. Vali İzzettin Küçük'ün konuşması sonrası panele konuşmacı olarak katılan Hatice Kübra Görmez, 'Hz. Hacer'in Hayatı' adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Görmez'in konuşmasının ardından Şanlıurfa İl Müftülüğü bünyesindeki kadın ilahi grubu sahne aldı.

Yoğun ilginin olduğu programda birçok kişi dışarıda kalırken, bazı vatandaşlar yerlere oturdu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement