GÜBRETAŞ Eğitime Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

GÜBRETAŞ Eğitime Dikkat Çekti

GÜBRETAŞ Eğitime Dikkat Çekti

GÜBRETAŞ, Tarım Öğretim Günü'nde eğitime dikkat çekti.

12.01.2013 11:40

Ülkemizde ilk zirai eğitimin başlamasının 167. yıldönümü nedeniyle kutlanan Tarım Öğretim Günü'nde bilinçli tarım üretiminin önemine işaret eden GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, bilinçlenme arttıkça tarımda verim ve kalitenin de yükseldiğini söyledi.

Sektörünün öncü firması GÜBRETAŞ, ülkemizde ilk zirai eğitim başlamasının yıldönümünde kutlanan Tarım Öğretim Günü'nde bilinçli tarım üretimine dikkat çekti.

10 Ocak 1846'da İstanbul-Ayamama Çiftliği'nde "Ziraat Mekteb-i Âliyesi (Ziraat Yüksek Okulu)" adıyla başlayan tarımsal eğitim-öğretim faaliyetlerinin 167. yıldönümü Tarım Öğretim Günü olarak kutlanıyor. Bilinçli tarımın yaygınlaştırılması amacıyla kendi uzman ziraat mühendisleriyle Türkiye genelinde tarım yapılan noktalarda çiftçi eğitim toplantıları düzenleyen GÜBRETAŞ da, geçen yıl 2 bine yakın noktada 150 bin civarında kişiye bilinçli gübreleme, toprak analizi ve tarımsal ürün yetiştiriciliği alanında eğitimler verdi.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, tarımın geleneksel yöntemler yerine daha bilinçli şekilde yapılması halinde tarımsal üretimdeki verim ve kalitenin yükseldiğine dikkat çekerek, "Ürünlerde verim ve kalite artışı, çiftçilerimizin birim alandan daha fazla kazanç elde etmelerini sağlıyor" dedi. GÜBRETAŞ'ın bir sosyal sorumluluk algısı ile tarım yapılan köy ve kasabalara kadar ulaşarak çiftçi eğitim toplantıları düzenlediğini belirten Osman Balta, "Her yıl yüzlerce noktada gerçekleştirdiğimiz eğitim toplantılarının yanı sıra 'Bilinçli Üretici Kazanır' sloganıyla üniversitelerimizle işbirliğine halinde seminerler de düzenliyoruz. Eğitimin bir parçası olarak farklı tarımsal ürünlere özel yayınlar ve föyler yayınlayarak, bunları çiftçilerimize dağıtıyoruz" diye konuştu.

Tarım arazilerini doğru ve verimli kullanarak olumsuz faktörlerden korumanın da önemli olduğunu vurgulayan Osman Balta, bunun da yolunun toprak analizinden geçtiğini ifade etti. Genel Müdür Balta, "GÜBRETAŞ olarak 2006'dan beri sürdürdüğümüz ve sektör açısından da büyük önem taşıyan Türkiye Toprak Verimliliği Haritası Projesi ile tarımsal arazilerden alınan toprak numunelerini laboratuvarlarımızda analiz ettikten sonra çiftçilerimize o arazi için en uygun reçeteyi hazırlayıp veriyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GÜBRETAŞ Eğitime Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement