Gübretaş'ın Bedelsiz Sermaye Artırımı - Son Dakika
Güncel

Gübretaş'ın Bedelsiz Sermaye Artırımı

Gübretaş\'ın Bedelsiz Sermaye Artırımı

Şirketin çıkarılmış sermayesinin bedelsiz artırılmasına ilişkin pay dağıtım işlemleri yarın başlayacak

05.12.2013 21:24

Gübre Fabrikaları TAŞ (GÜBRETAŞ), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 21 Kasım'da onaylanan yüzde 300 bedelsiz sermaye artırım taleplerinin tescil ve ilan işlemlerinin tamamlandığını, şirketin çıkarılmış sermayesinin bedelsiz artırılmasına ilişkin pay dağıtım işlemlerinin yarından itibaren yapılacağını duyurdu.

GÜBRETAŞ açıklamasında, şirket yönetim kurulunun temmuz ayında 83 milyon 500 bin lira olan mevcut sermayenin yüzde 300 artışla 334 milyon liraya çıkarılmasıyla ilgili SPK'ya yaptığı başvuruyu kamuoyuna duyurduğu hatırlatıldı.

250 milyon 500 bin lira olan artırılacak sermaye tutarının tamamının, şirketin iç kaynaklarından karşılanacağı belirtilen açıklamada, 21 Kasım'da Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan yüzde 300 bedelsiz sermaye artırım talebinin tescil ve ilan işlemlerinin ise bugün tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, şirketin, çıkarılmış sermayesinin bedelsiz artırılmasına ilişkin pay dağıtım işlemlerinin yarından itibaren yapılacağı ifade edildi.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, konuya ilişkin açıklamasında, "2008 yılı ekim ayında 22,5 milyon TL olan sermayemiz ilgili dönemdeki bedelsiz sermaye artışıyla 83,5 milyon TL'ye yükseltilmişti. Özellikle 2008 sonrasında yurti çi ve yurt dışındaki yatırımlarıyla Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri haline gelen GÜBRETAŞ, bu sene sermayesini yine iç kaynaklardan ve bedelsiz olarak 334 milyon TL'ye çıkartarak, son 5 yıl içerisinde toplam yüzde 1384 oranında artırmış oldu" dedi.

Bu durumun, son yıllarda istikrarlı bir büyüme çizgisi yakalayan GÜBRETAŞ'ın yüksek oranda kar elde ettiğinin ve yatırımcısından talep etmeden ilave kaynak üretebildiğinin göstergesi olduğunu belirten Balta, "Türkiye ekonomisindeki yükselişe paralel olarak, şirketimiz de büyümesini sürdürüyor. GÜBRETAŞ, finans dünyası için de katma değerler üreterek, yatırımcısını memnun etmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gübretaş'ın Bedelsiz Sermaye Artırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement