Gübretaş'tan Öğrencilere Eğitim Bursu - Son Dakika
Güncel

Gübretaş'tan Öğrencilere Eğitim Bursu

Gübretaş\'tan Öğrencilere Eğitim Bursu

GÜBRETAŞ, ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan çiftçi çocuğu öğrencilere, 4 yıl boyunca karşılıksız eğitim bursu kapsamında 9 ay boyunca aylık 250 lira burs verecek.

08.11.2013 11:22

GÜBRETAŞ, ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan çiftçi çocuğu öğrencilere, 4 yıl boyunca karşılıksız eğitim bursu kapsamında 9 ay boyunca aylık 250 lira burs verecek.

GÜBRETAŞ açıklamasına göre, Burs Komisyonu tarafından, 11 Ekim'de sona eren başvurularla ilgili inceleme ve değerlendirme yapılarak Türkiye genelindeki 27 ziraat fakültesinin 1. sınıflarına bu yıl kayıt yaptıran 27 yeni öğrencinin isimlerinin tespit edildiği belirtildi.

27 öğrenciyle birlikte GÜBRETAŞ Eğitim Bursu'ndan yararlanan toplam üniversiteli sayısının 170'e ulaştığını belirten GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, tarım sektöründeki nitelikli insan gücünü desteklemeyi amaçlayan şirketin, 2007 yılından bu yana ziraat fakültesi öğrencileri için geri ödemesiz eğitim bursu verdiğini anımsattı.

Balta, şunları kaydetti:

"Çünkü sektörümüzdeki değişim ve dönüşümün yolunun eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Bu nedenle şirketimizin bünyesindeki ziraat mühendisleriyle her yıl Türkiye genelinde binden fazla noktada yaptığımız çiftçi eğitim toplantılarının yanı sıra, üniversitelerle oluşturduğumuz iletişimle bilimsel çalışmalara destek oluyoruz. Eğitim ve bilinçlenme konusundaki en anlamlı çalışmamız ise 7 yıldan bu yana ziraat fakülteleri öğrencilerine verdiğimiz burs desteğidir. Geleceğin ziraat mühendisleri olacak bu genç arkadaşlarımız, bilinçli tarımın umut veren en taze fidanlarıdır."

Burs almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri www.gubretas.com.tr adresinde yer alırken, kayıt için istenen evrakların 22 Kasım Cuma gününe kadar tamamlanması gerektiği duyuruldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gübretaş'tan Öğrencilere Eğitim Bursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement